Raseinių naujienų portalas

Naujienos

STT atliks korupcijos rizikos analizę Raseinių rajono savivaldybėje

 

STT Šiaulių valdybos korupcijos prevencijos pareigūnai analizuos Raseinių rajono savivaldybės ir visų jos valdomų įmonių veiklą, jų valdymą ir priežiūrą, viešųjų ir privačių interesų derinimo kontrolės užtikrinimą. STT nustatė, kad minėtose savivaldybės veiklos srityse egzistuoja didelė korupcijos pasireiškimo tikimybė, todėl būtina jas išanalizuoti antikorupciniu požiūriu ir savivaldybei bei įmonėms pateikti rekomendacijas dėl veiklos skaidrinimo. Korupcijos rizikos analizė bus atliekama 4 mėnesius.

STT atlikta analitinės antikorupcinės žvalgybos analizė rodo, kad Raseinių rajono savivaldybės nepotizmo intensyvumo rodiklis siekia 21 proc. 2018 m. gegužės 31 d. duomenimis, kas penktas savivaldybės administracijos darbuotojas yra susijęs santuokos, giminystės arba svainystės ryšiais. Pagal nepotizmo rizikos intensyvumą Raseinių rajono savivaldybė yra 15 vietoje tarp 60 Lietuvos savivaldybių.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai atlieka du 2018 metais pradėtus ikiteisminius tyrimus dėl galimos korupcijos Raseinių rajono savivaldybės administracijoje. Įtarimai dėl korupcinių nusikaltimų šiose bylose pareikšti 12 asmenų, tarp kurių – ir buvusiam savivaldybės administracijos direktoriui R. A. Įtariama, kad Raseinių rajono savivaldybėje organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus kai kurioms įmonėms buvo sudaromos palankios sąlygos juos laimėti, o už tai įmonių atstovai savivaldybės darbuotojams atsilygindavo kyšiais. Taip pat tiriamos aplinkybės dėl galimo išskirtinio palankumo vienai įmonei sudaryti viešojo pirkimo sutartį su Raseinių rajono savivaldybės valdoma įmone.

„STT, siekdama ne fragmentiškai, o sistemiškai mažinti korupcijos apraiškas valstybės ir savivaldybės įstaigose, vykdo ne tik baudžiamąjį persekiojimą, tačiau ir korupcijos prevencijos, analitinės antikorupcinės žvalgybos priemones. Šis atvejis – tai dar vienas kompleksinio visų STT veiklos krypčių veikimo pavyzdys“, – sako STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

STT 2018 metais atliko 19 korupcijos rizikos analizių.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us