Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Ministras A. Monkevičius pradeda susitikimus su švietimo profsąjungomis

 

Antradienį naujasis ministras susitiks su Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininku su Andriumi Navicku, kiek vėliau antradienį numatyti susitikimai ir su Lietuvos mokytojų, švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininku Ramūnu Znutu, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininku Kęstučiu Jukniu.

Ketvirtadienį numatyti A. Monkevičiaus susitikimai su dar kelių profsąjungų vadovais – Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininke Ramute Minkevičiene bei Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininku Audriumi Jurgelevičiumi.

Penktadienį profesinių sąjungų atstovai pakviesti dalyvauti diskusijoje apie bendrojo ugdymo turinį, jo kaitos perspektyvas „Bendrojo ugdymo turinys: kokio reikia švietimo bendruomenei?“

A. Monkevičius ministru paskirtas neseniai nuslūgus įtampai pedagogų bendruomenėje ir pasibaigus daugiau nei mėnesį trukusiems mokytojų streikams dėl etatinio apmokėjimo ir didesnių algų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šiuo metu vykdo aukštųjų mokyklų tinklo pertvarką, taip pat žada reformuoti pavaldžias ministerijai įstaigas, svarstoma atnaujinti ir bendrojo lavinimo ugdymo turinį.

Naujasis ministras teigė, kad Vyriausybės programoje numatyti uždaviniai švietimo srityje yra geri, bet juos reikėtų įgyvendinti „galbūt kitais metodais, kitais būdais“.

A. Monkevičius ministro poste pakeitė praėjusių metų pabaigoje iš šių pareigų atstatydintą Jurgitą Petrauskienę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us