Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseinių rajone nuo gripo komplikacijų mirė vienas asmuo

 

Įvertinus iš Raseinių rajono savivaldybėje esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų gautą informaciją, sergamumas gripu ir ŪVKTI 5-ają šių metų savaitę siekia 193,6 atv./10 000 gyventojų per savaitę.

Iš viso užregistruoti 556 susirgimai ŪVKTI ir 68 gripo atvejai. Daugiausiai serga vaikai nuo 0-18 metų amžiaus (t.y. 58,8 proc. visų sirgusių). Sergamumas gripu sudaro 10,9 proc.

Penktąją šių metų savaitę Raseinių rajone dėl gripo į VšĮ Raseinių ligoninę kreipėsi 16 asmenų, hospitalizuota 10 asmenų, iš kurių – 1 vaikas iki 2 m. ir 4 vaikai 2–17 m. amžiaus. Raseinių rajone šiais metais nuo gripo mirė vienas asmuo.

Gripo epidemijos metu specialistai pataria:

Vengti artimo sąlyčio su sergančiu žmogumi. Išlaikyti mažiausiai vieno metro atstumą nuo sergančio gripu žmogaus. Kai vieno metro atstumo negalima išlaikyti, sutrumpinti artimo sąlyčio laiką su sergančiu žmogumi. Nelankyti sergančių žmonių, jeigu tai nėra būtina. Vengti masinio susibūrimo vietų.

Dažnai plauti rankas. Dažnas rankų plovimas ir dezinfekavimas padeda apsisaugoti nuo viruso. Kruopščiai plauti rankas su muilu ir vandeniu, ypač po kosėjimo ar čiaudėjimo. Alkoholio turinčios rankų valymo priemonės mažina viruso plitimą per rankas. Rankas reikia plauti mažiausiai 20 sekundžių.

Vengti liesti akis, nosį ar burną. Virusai dažniausiai plinta, kai žmogus paliečia gripo virusu infekuotą aplinkos daiktą ir po to, liesdamas savo veidą (akis, nosį, burną) gali užsikrėsti gripo viruso infekcija.

Sergant likti namie, neiti į darbą ar mokyklą. Sergantys suaugę gali užkrėsti kitus asmenis maždaug 5 dienas po pirmųjų simptomų, o vaikai − maždaug 7 dienas po pirmųjų simptomų. Jeigu    nepavyko     išvengti         gripo, pajutus pirmuosius ligos požymius (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus, drebulį), būtina nedelsiant kreiptis į savo šeimos gydytoją.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us