Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Didžiausia Raseinių rajono afera. Nuostolius dengia gyventojai

 

TARPUSAVIO RYŠIAI:

Edmundas Jonyla: Lietuvos Socialdemokartų Raseinių sk. tikrasis lyderis, kandidatas į rajono merus. Būdamas LR Seimo nariu (išrinktas 2008–2016 m.) palaikė tamprius ryšius, praktiškai vadovavo, socdemų Raseinių sk. frakcijai Raseinių rajono taryboje. Edmundo Jonylos pastangomis į savivaldybės administracijos direktoriaus postą paskirtas Jonas Kurlavičius (pareigas vykdė 2013-2015 m.). Į UAB „Raseinių vandenys“ vadovo vietą, senas šeimos draugas (narys) Vaclovas Simonavičius ( vadovavo laikotarpiu 2013-2017 m.).

2015-2016 m. E. Jonyla kartu su Kęstu Komskiu (20122016 m. Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotojas) rūpinosi ES lėšų skyrimu UAB „Raseinių vandenys“.

RYŠIAI:

Tvarkos ir teisingumo (TT) partijos lyderis Raseinių sk. pirmininkas Vidmantas Karabinas artimai bendravo su partijos TT lyderiu K. Komskiu ir partijos deleguotu ministru (2014–2016 m. – aplinkos ministras) Kęstučiu Trečioku.

Algimantas MielinisVidmanto Karabino statytinis, būdamas administracijos direktoriaus pareigose (2015 m.) ištikimai tarnavo skyriaus pirmininkui V. Karabinui. už tai A. Mielinis naujoje koalicijoje 2017 m. gavo mero patarėjo postą.

  1. Gricius artimas V. Karabinas dar vadinamas tikruoju meru draugas. Su Vaclovu Simonavičiumi draugavo šeimomis iki tol, kol V. Simonavičius buvo UAB „Raseinių vandenys“ (2013-2016 m. laikotarpiu) direktorius.

Tvarkietis V. Karabinas, socdemas E. Jonyla, konservatorius A. Bautronis, aktyviai dalyvavo 2018 m. skiriant savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ 45.000 Eurų  sumą už 6 mėnesių naujos koalicijos kandidatų į merus E. Jonylos, A.Griciaus ir A. Bautronio „piaro“ formavimui.

SĄSAJOS:

Vidmantas Karabinas ir Algirdas Gricius ilgamečiai bičiuliai.

  1. Karabinas parūpino merui A. Griciui advokatą A. Budvytį. Advokatas A. Budvytis atstovavo merą teisminiuose procesuose. Tas pats advokatas atstovavo UAB „Brostą“ prieš UAB „Raseinių vandenys“.

2016 m. pabaigoje už UAB „Raseinių vandenys“ veiklą atsakomybę prisiima Darbo partijos Raseinių sk. politikai. Į „Raseinių vandenys“ valdybą pirmininku paskiriamas darbietis Artūras Milašauskas. V. Simonavičius atleidžiamas iš užimamų pareigų.

Atleidus V. Simonavičių iš pareigų Vidmantas Karabinas, Petras Vežbavičius bei Aldona Račenko pasitraukia iš valdančiosios koalicijos.

TOLIMESNĖ ĮVYKIŲ EIGA:

2018 m. gegužės mėn. sudaroma nauja valdančioji dauguma. Koaliciją sudaro: socialdemokratai (lyderis ir kandidatas į merus E. Jonyla), konservatoriai (lyderis ir kandidatas į merus A. Bautronis), tvarkiečiai  (lyderis V. Karabinas). Prie koalicijos prisijungia A. Gricius ir G. Rašimienė. Administracijos direktoriumi išrenkamas socdemas Liudas Kavaliauskas. Kelių savaičių bėgyje UAB „Raseinių vandenys“ valdybos primininku paskiriamas socdemas V. Juškevičius. L. Kavaliauskas nuolat spaudžiamas bendrapartiečių ir E. Jonylos atstatyti V. Simonavičių į UAB „Raseinių vandenys“ direktoriaus vietą, arba bent jau skirti direktoriaus pavaduotoju. Tačiau L. Kavaliaukas gavęs informaciją apie V. Simonavičiaus žygdarbius atsisako „įtaisyti“ V. Simonavičių į vadovo pozicijas. Kaip kompromisą bendrapartiečiams, socdemas L. Kavaliauskas, tarpininkauja skiriant G. Mikolaitį į UAB „Raseinių vandenys“ direktoriaus pavaduotojo postą.

Raseinių rajono savivaldybės direktoriui L. Kavaliauskui neįvykdžius E. Jonylos, V. Karabino bei A. Bautronio pageidavimo atstatyti į direktoriaus postą V. Simonavičių, tarp A. Kilčiausko, V. Karabino, A. Bautronio bei S. Vaičiaus vyksta slaptas pasitarimas aprašytas mūsų laikraštyje. Susitikimo tikslas atstatydinti L. Kavaliauską iš administracijos direktorių, ir į jo vietą paskirti A. Kilčiauską. Opozicijos: Darbo partijos, Rasų bei liberalų balsais ir pastangomis L. Kavaliauskas liko administracijos direktoriaus poste.

NUOSTOLIAI ŽLUGDANT UAB „RASEINIŲ VANDENYS“:

  1. Nutraukta sutartis su AB „Norvelita“. Nuostolis: 200 000 eurų;
  2. Siekiant kompensuoti dėl sutarties nutraukimo patirtus nuostolius kaina pakelta vidutiniškai 30 proc.;
  3. Nutraukta sutartis su VITI. Nuostolis: apie 200 000 eurų;
  4. Sudvigubintas darbų aktavimas ir priėmimas. Nuostolis: 200 000 eurų;
  5. Dėl Viešųjų pirkimų masinių pažeidimų Aplinkos ministerijos ir APVA pritaikytos nuoskaitos. Nuostolis: 1 mln. 300 000 eurų;

RASEINIŲ RAJONO GYVENTOJAMS PADARYTA ŽALA – 1 mln. 900 000 eurų.

Publikacijos šaltinis: savaitraštis Naujas rytas

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Domui

Vasario 20 pilnatis !

Domas

Paklauskite kodėl kabdidatas Gerda Visockiebe blokuojs nepatinkančes nomuones???

Domas

Pašalintas komentaras?? Cenzūra ir nepakantumas kitai nomuonei?? Ta ponia nuo Kalnujū ar ne buvusio „komunisto” dukra buvusio kolūkio pirmininko???

Dar ko

Pamenat kai Ačas buvo meras 2011 metai. Aš to niekada nepamiršiu kad vardan galimai „Aukštakio” intereso buvo paminti gyventojū lūkesčiai????. ???? Į europinius milijonus numojo ranka

Dubysos regioninio parko direkcjjos vadovas Vygantas Kilčauskas politikų teismui pateikė sprendimo projektą dėl kempingo įrengimo Dubysos regioniniame parke. Pasak pranešėjo, parko direkcijos projektas „Kempingo Dubysos regioniniame parke įrengimas“ šių metų liepos mėnesį LR ūkio ministro įsakymu buvo įtrauktas į valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą. Kempingą numatyta įrengti rekreacinės paskirties žemės sklype, kuris yra Kalniškių k., Šiluvos sen., nacionalinės Dubysos vandens turizmo trasos ir autoturizmo trasos Jono Pauliaus II piligrimų kelias sankirtoje.

Projektas 100% finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis, jam numatyta skirti iki 1,5 mln. litų.

Kadangi kempingą planuojama įrengti sklype, kuris nuosavybės teise priklauso Raseinių r. savivaldybei, reikalingas rajono Tarybos pritarimas, o Savivaldybė administracija prie projekto įgyvendinimo turėtų prisidėti tik įnašu natūra, t. y. minėtu žemės sklypu, ir taptų projekto partnere.

Nepaisant to, kad kempingo įren-gimas pilnai finansuojamas europinėmis lėšomis ir iš savivaldybės teprašoma žemės sklypo, sprendimo projektas nesulaukė valdančiosios daugumos palaiminimo. Jie surado abejotinų argumentų (kaip antai: ar tikrai užteks lėšų, kas administruos, kas prižiūrės aplinka ir t.t.), kodėl

nei rajono žmonėms, nei pro šalį vykstantiems turistams bei Šiluvon plūstantiems piligrimams nereikalinga nauja poilsiavietė prie Dubysos. Valdančiosios daugumos valia sprendimo projektas nebuvo patvirtintas.

Contact Us