Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Savivaldos rinkimų skaidrumą užtikrinti kviečiami regionų gyventojai

 

 

„Savivaldos rinkimai dėl didelio kandidatų skaičiaus, savivaldybių nepotizmo ir, palyginus, mažos balsų surinkimo kartelės, norint patekti į savivaldybės tarybą, yra patys problematiškiausi. Todėl norime paraginti piliečius visuose Lietuvos regionuose prisidėti prie nepriklausomų stebėtojų ir užtikrinti, kad vietos valdžia būtų išrinkta sąžiningai ir skaidriai“, – teigia visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė.

 

Nuo šių metų rinkimų įstatymuose numatyta galimybė stebėtojus deleguoti ne tik politinėms partijoms, bet ir nevyriausybinėms organizacijoms. Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ vykdo nepriklausomą rinkimų stebėjimą, kurio metu stebėtojai gavę pažymėjimus turi teisę stebėti rinkimus ir balsų skaičiavimą, taip pat išankstinį balsavimą savivaldybėse, namuose bei specialiuose punktuose – sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ir globos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių vykdymo įstaigose. Minėtose vietose dažniausiai balsuoja socialiai pažeidžiamos žmonių grupės, todėl kiekvienoje savivaldybėje svarbu suburti nepriklausomų rinkimų stebėtojų grupę, kuri prisidėtų prie įstatymų laikymosi.

 

Tapti nepriklausomu rinkimų stebėtoju galima užpildžius registracijos formą internetinėje svetainėje baltosiospirstines.lt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us