Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Rūta Ulickienė apie gyvenimą su politiku: „Nesu pavyzdinė politiko žmona“

 

 

 

– Pristatykite.

– Esu Rūta Ulickienė, akių ligų gydytoja. Visame pasaulyje yra vartojamas žodis „oftalmologas“, kai kas jo nesupranta, tad lietuviškai reikėtų sakyti – akių ligų gydytoja. Šiaip mes visi esame oftolmologai. Praktiškai visą laiką intensyviai dirbu. Tokia ta veikla, nieko ypatingo nedarau, tiesiog atlieku įprastus šios srities darbus, tai akių ligų profilaktika ir gydymas, diagnostika. Dirbu su diagnostikos aparatu, atlieku akių dugno analizę. Nuo 2005 metų dirbu gydytoja Vilniuje. Mokslus baigiau Kaune, o vėliau persikėliau į Vilnių.

 

– Kaip susipažinote su Dariumi Ulicku?

– Buvo mano bendraklasių susitikimas. Mes jame susitikome todėl, kad Dariaus sesuo yra ištekėjusi už mano klasės draugo. Taip ir susipažinome, ten įvyko mūsų pirmoji pažintis.

 

– Kokios Dariaus savybės pakerėjo ir jūs tapote jo žmona?

– Pagrindinės, kurios iš tikrųjų moterį ir priverčia ištekėti: atkaklumas ir kantrybė.

 

– Ar jis vis dar neprarado šių savybių?

– Ne, šios jo savybės tik sustiprėjo (šypsosi).

 

– Greitai švęsite judviejų dvidešimt penktąsias santuokos metines. Kur slypi ilgos santuokos paslaptis?

– Visų pirma mes abu esame stabilūs žmonės. Abu turime labai daug veiklos, kiekvienas savo srityje siekiame maksimumo ir netrukdome vienas kitam užsiimti mylimomis veiklomis. Aš manau, kad tai ir yra didžiausias palaikymas. Nesuprantu moterų, kurios kontroliuoja vyro veiklą, kaip ir vyrų, kurie kontroliuoja savo žmonos veiklą. Aš manau, kad tai santuokoje labai padeda ir tada galima išgyventi ilgus metus kartu.

 

– Nevaržote vienas kito?

– Mes turime visiškai atskiras savo veiklos sritis, tad nėra jokios konkurencijos. Taip nenusibostame ir pasiilgstame vienas kito, tada nėra kada kelti reikalavimų ar neprotingai bartis.

 

– Gal tai ir yra vienas kito veiklų palaikymas?

– Aš manau, kad tai yra didelis palaikymas. Iš mano pusės reikia labai daug tolerancijos jo veiklai, nes jis ja gyvena. Galima galvoti, kad aš prisitaikiau, bet matyt kurioje nors vietoje ir jis turėjo prisitaikyti. Tada veiksmas visada lygus atoveiksmiui. Per tiek metų mes santykius sukūrėme tokius, kurie mums abiem labai tinka, ir tai yra laimė.

 

– Ar buvo sunku, kai Darius pasirinko politiko kelią?

– Tiesiog apie tai nebuvo kada susimastyti, tuo metu, kai jis rinkosi politiko kelią, aš intensyviai siekiau karjeros, nors medicina nėra ta sritis, kur gali padaryti gerą karjerą. Į administraciją ne visada išeina geriausi specialistai, gal net atvirkščiai būna. Aš pasirinkau karjerą – būti gera savo srities specialiste. Tuo metu stojau į doktorantūrą, rašiau mokslinį darbą, dirbau. Kai kiekvienas turi veiklos, tada ir problemų mažiau kyla, nes jei neturi ką veikti, savęs nerealizuoji, tada ir kyla noras kištis, prieštarauti ar reikšti nepasitenkinimą. Nebuvo jokių svarstymų, bus sunku ar lengva, man svarbu, kad Darius būtų laimingas savo veikloje, kaip ir jam svarbu.

 

 

– Ar išgirstate nuomonių apie savo vyrą?

– Gal, žinokite, mane mažai kas žino. Suprantu, kad nesu pavyzdinė politiko žmona, kuri nuolat šalia vyro, Darius galėtų turėti dėl to priekaištų, bet nepriekaištauja ir dėl to esu jam dėkinga. Bet ir tikro politiko šeimai yra labai sunku, o Darius yra tikras politikas. Šeima turi duoti jam erdvės, nes politika – tai priklausomybė (šypsosi). Arba turi kartu eiti į tą veiklą, kartu tuo gyventi, būti tame. Bet tai buvo ne man. Manęs politika nedomino. Aš dabar absoliučiai nežiūriu televizoriaus. Sūnus taip pat buvo susidomėjęs politika, tai jis papasakodavo įdomiausius momentus. Domiuosi istorija, dabar bandau iš fragmentų surinkti informacijos apie įvairius istorinius laikotarpius ir kuo daugiau apie juos žinoti, pažinti istorines asmenybes.

 

– Užsiminėte apie sūnų. Puikus jaunas žmogus, dabar siekiantis karjeros ir mokslų. Ar apsidžiaugėte, kad jis truputį nutolo nuo politinio kelio?

– Nėra jis labai nutolęs. Jis ja tikrai labai daug domisi, labai daug žino. Jie su tėvu turi daug bendrų temų. Geriau būtų sakyti, kad jis teisingiau susidėliojo prioritetus. Yra laikas dirbti, yra laikas gyventi. Reikia viską daryti savo laiku. Galbūt buvo kažkada tose kryžkelėse, apmąstymuose, bet paskui viskas išsikristalizavo. Į tai mes nesikišome ir laukėme, kada pats nuspręs. Labai pasitikėjome ir jis pasielgė teisingai.

 

– Kaip auklėti vaiką, kad jis pats sugebėtų teisingai susidėlioti prioritetus?

– Manau, kad turi pažinoti žmogų. Nuo to, koks yra žmogus, priklauso ir taktika. Vienam reikia daugiau paskatinimo, kitam reikia kaip tik erdvės ir laiko, o dar kitam specialiai reikia daryti priešingai, tiesiog kad jis kitaip padarytų. Nebuvo jokių problemų su sūnumi. Dar ir dabar šnekame apie daug ką. Manau, kad dar bent kol kas jis supranta mus, mes jį (šypsosi).

 

– Dar grįžkime prie Dariaus. Užsiminėte apie gerąsias savybes. Ar yra savybių, kurios jus erzina?

– Jeigu nori ilgo pykčio ar blogos nuotaikos, tada galima sakyti: tu ko nors nedaryk ar daryk kitaip, bet jei susitinki nedažnai, tada taip elgtis negali ir nenori. Man patinka toks šeimos modelis, mūsų susitikimas yra kaip šventė, tada nereikia kalbėti apie erzinančius dalykus. Reikia kuo daugiau kalbėti apie tai, kas yra malonu.

 

– Ar daro Darius staigmenas?

– Na, ne. Aš nemėgstu staigmenų ir jis tai žino. Aš net pasakau, ką dovanų noriu. Taip aš gaunu tiksliai, ko noriu. Abu tada laimingi (juokiasi).

 

– Jeigu reikėtų paskatinti Raseinių rajono gyventojus balsuoti už Darių Ulicką, dėl ko, jūsų nuomone, žmonės turėtų balsuoti už jį?

– Dėl to, kad jis yra labai patikimas, labai sąžiningas, labai žmogiškas. Jis visiškai atsidavęs žmonėms ir savo veiklai. Darius tikrai labai stengiasi, jam tai labai svarbu. Jis – savo srities profesionalas, jis labai daug metų dirba tą darbą. Manau, kad Raseinių žmonėms jis yra žinomas. Linkėčiau žmonėms rinktis stabilius dalykus, nes pasaulis ir taip tampa labai nestabilus, nepatikimas ir labai nenuspėjamas.

Nuotr. iš asmeninio archyvo

Politinė reklama, bus apmokėta iš Darbo partijos Raseinių skyriaus rinkimų sąskaitos. Sutarties nr. 2018/11/10

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Lisa

Sveiki visi. Mano vardas Lisa Thompson. Žinau, kad atrodo keista ieškoti pagalbos sprendžiant santuokos problemas, bet niekas nėra netobulas, o daktaras Sunny išgelbėjo mano namus nuo griuvimo, kai turėjau problemų su savo vyru. Mes kasdien kovojome dėl nereikšmingų klausimų ir tai tapo norma, o jis negalėjo susitvarkyti su problemomis ir paliko mus. Ėjau jo ieškoti ir vis tiek negalėjau priversti jo sugrįžti. Neturėjau kitos išeities, tik kreiptis pagalbos į daktarą Sunny. Susisiekiau su juo ir jis patikino, kad problemos bus išspręstos. Jis man pasakė, ką daryti iš mano pusės, ką aš mielai padariau, ir jis man dirbo. Meilė ir ryšys tarp manęs ir mano vyro sugrįžo, ir aš buvau nustebęs, kai po kelių dienų jis grįžo su dovana atsiprašyti už viską, ką išgyvenome. Daktaras Sunny taip pat patarė man dėti visas pastangas, kad laimė niekada mūsų neaplenktų. Patikėk manimi, kad jis yra geriausias, kurio dabar reikia, kad gautum ieškomą sprendimą. maloniai parašykite jam el. paštu dabar per (drsunnydsolution1@gmail.com) arba jo WhatsApp..+2348082943805

Contact Us