Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Aušra Jocienė: „Man reikia veiklos, kitaip negaliu“

 

 

Administratorės darbas, teisės diplomas ir renginių vedimas. Toks gan įdomus tavo veiklų kokteilis.

 Mokykloje tikrai nebuvau ta, kuri vis ką nors organizuoja ir visur dalyvauja. Mes su drauge sėdėjome paskutiniame suole ir stengėmės tiesiog „slysti“, laikytis per viduriuką. O dabar esu veikli, man reikia ką nors veikti, ką nors daryti, judėti judėti ir judėti. Dar neseniai dirbau įmonėje, prekiaujančioje kuru. Buvau sandėlininke, o tai labai vyriškas darbas. Reikėdavo pasirūpinti kuro priėmimu, išleidimu ir t. t. Buvau pasiekusi lygį, kad sunkvežimius pati pasivarydavau, kur man reikėjo. Ir visuomet kvepėjau dyzelinu. Tuo laikotarpiu veiklos man tikrai užteko, darbas buvo nuo ryto iki nakties. Ir nesvarbu, ar tavo namuose svečiai, ar tavo asmeninė šventė, jeigu 24 val. grįžta mašina, tu privalai važiuoti į darbą ir ją priimti. Pakeičiau darbą į ramesnį ir sėslesnį. O darbas sėdimas, todėl atsirado didelis noras turėti kokią nors papildomą veiklą. Jei nėra daug renginių, susirandu ką nors kita. Pernai vasarą gaminau gėlių vazonus iš betono. Labai neblogas versliukas buvo, jis man padėjo pusę planuotų atostogų užsienyje padengti.

Įdomiausia dalis, žinoma, švenčių vedimas. Iš kur atsirado polinkis save realizuoti būtent šioje sferoje?

Dėkoti reikėtų mano seseriai. Sako, darome kartu, kažkaip nelabai drąsu vienai. Padarėme. Ir tai buvo vienintelis mūsų bendras renginys. Sesuo sužinojo, kad laukiasi. Taip baigėsi mūsų bendra veikla ir prasidėjo mano vienos.

Tave pakviečia vesti šeimos šventę. Kaip viskas vyksta, ką tu darai?

Sutinku svečius, organizuoju svečių prisistatymus, stebiu, kad susirinkusiesiems nebūtų nuobodu, nenutrūktų kalbos ir juokas.

 Sunku?

Viskas priklauso nuo kompanijos. Jei žmonės atviri, nusiteikę gerai praleisti laiką – viskas super. Jei ne, tai nors blakstienomis vaikščiok – neįtiksi. Tačiau reikia pasakyti, kad mūsų rajono žmonės labai atviri ir moka linksmintis.

Tave ši veikla „veža“?

Taip, labai. Žinoma, prieš kiekvieną šventę netrūksta jaudulio. Gi niekada nežinai, kas tavęs laukia. Bet labai smagu. Mano darbas – dovanoti kitiems šventę ir gražius prisiminimus. Patikėkite, man nėra nieko mielesnio kaip baigus renginį sulaukti nuoširdžių aplodismentų.

Gal turi savo stilių: kokių nors juokelių, žaidimų, kurie visada padeda?

Devyniasdešimt procentų šventės yra tikrų tikriausia improvizacija. Tik pamačiusi žmones, aplinką, pajutusi nuotaiką aš suprantu, kas tiks ir patiks. Kalbėdama su užsakovu, žinoma, daug ką išsiaiškinu. Būtinai sužinau, ar svečiai yra dalyvavę šventėje, kurią vedžiau aš. Nenoriu, kad scenarijai kartotųsi.

 Tau reikalingas laikas susikaupti prieš šventę? Pabūti vienai, susidėlioti mintis, šventės eigą?

Esu amžinas studentas, viskam ruošiuosi paskutinę naktį. Keletą valandų prieš šventę Aušrai būna pasišiaušusi skiauterė, tai reiškia – niekas nelįskite man į akis (juokiasi). Šiandien jau galiu pasakyti, kad nemažas pliusas yra sukaupta patirtis.

Ar jau yra šventė, apie kurią pagalvoji: „Va čia tai jėga!“?

Jau yra. Buvau pakviesta vesti kitame mieste vyksiančią šventę. Joje turėjo dalyvauti apie trisdešimt žmonių, tačiau prieš pat šventę sužinojau, kad atvyks tik 13 svečių. Pirma reakcija: „O ką dabar daryti?“ Yra nemažas skirtumas – vesti šventę dešimčiai žmonių ar trisdešimčiai. Man kuo mažiau svečių, tuo sunkiau. Taip, didelį būrį besilinksminančių žmonių suvaldyti gal ir sunkiau, bet veiklos ženkliai daugiau. Tačiau viskas pavyko daugiau nei puikiai. Svečiai labai dėkojo ir gyrė. Porą mėnesių kaip su sparnais vaikščiojau.

Geras žodis svarbu?

Esu labai savikritiška, po pravestos šventės dar ilgai galvoju, ką galėjau padaryti geriau, ką kitaip.

 Asmeninės šventės – tai paaukoti šeimos savaitgaliai. Šeima nepyksta? Nepasigenda mamos ir žmonos?

Šeima supranta ir palaiko. Mes mėgstame keliauti, tai sukauptos lėšos iš mano „popamokinės“ veiklos yra dedamos atskirai ir skiriamos šeimos atostogoms.

Iš tavęs trykšta gera nuotaika ir energija. Jos planuoji įnešti ir į rajono politinį gyvenimą? Tu kandidatuoji į rajono savivaldybės tarybą.

Kas nors naujo, kas nors nepatirto ir nauja galimybė. O kodėl ne? Manau, kad mūsų rajonui reikia jaunų, energingų ir veiklių politikų. Minėtus bruožus aš turiu (juokiasi).

Nuotraukos iš asmeninio archyvo

Politinė reklama, bus apmokėta iš Darbo partijos Raseinių skyriaus rinkimų sąskaitos. Sutarties nr. 2018/11/10

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us