Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kol kas balsavo tik penktadalis rinkėjų

 

Rinkimų dieną kol kas aktyviausiai balsavo Pagėgių gyventojai, čia iki 12 val. valią pareiškė 23,11 proc. rinkimų teisę turinčių asmenų.

Aktyvūs ir Akmenės rajono gyventojai – balsavo 22,76 proc. rinkėjų. Penktadalio ribą peržengė ir Šilalės rajono gyventojai, čia balsuoti atėjo 21,17 proc. rinkėjų.

Toliau pasyviausiai prie balsadėžių eina Klaipėdos rajono ir miesto gyventojai, atitinkamai 12,62 proc. ir 12,70 procento.

Pagal bendrą aktyvumą, tai yra sudėjus balsavusiųjų iš anksto ir sekmadienį duomenis, aktyviausiai balsuota Birštone. Čia bendras aktyvumas siekia 35,13 procento.

Balsavimas rinkimų apylinkėse sekmadienį vyks iki 20 valandos. Rinkimų teisę turi 2 mln. 458 tūkst. 13 rinkėjų.

Per paskutinius savivaldos rinkimus 2015 metais aktyvumas siekė 47 proc.

Iki balsavimo pabaigos galioja draudimas agituoti ne tik vykstančiuose savivaldos, bet ir būsimuose prezidento rinkimuose, referendumuose.

VRK pirmininkė sakė, kad šiemet rinkimuose dalyvauja 13 tūkst. 665 kandidatai, 410 jų varžosi dėl mero posto. Palyginti su 2015-aisiais, sumažėjo ir kandidatų, ir rinkėjų, ir mandatų.

Vietos politikai savivaldos rinkimuose varžosi dėl 1502 mandatų tarybose, iš jų 60 – merų.

Dėl sumažėjusio gyventojų skaičiaus šiemet renkama 22 tarybos nariais mažiau nei per praėjusius rinkimus.

Mažiau atstovų renka Kupiškio, Molėtų, Telšių, Skuodo rajonų, Panevėžio miesto ir Pagėgių savivaldybių gyventojai.

Didžiausią tarybą turės Vilniaus miestas su 51 atstovu, mažiausią – Neringa ir Birštonas, po 15 tarybos narių. Vidutinio dydžio rajono tarybą sudaro 25 atstovai.

Rinkimuose kandidatų sąrašus kelia 14 partijų ir 90 visuomeninių rinkimų komitetų, sudaryta 14 partijų koalicijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us