Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Reikalingas Jūsų balsas!

 

Iki kovo 25 d. Lietuvos visuomenė internetiniu balsavimu sprendžia, kas labiausiai nusipelnė Nacionalinio lygybės ir įvairovės apdovanojimo.

Religijų ir įsitikinimų įvairovės apdovanojimas skiriamas asmeniui, organizacijai, idėjai ar projektui, kuris prisidėjo prie religijos ir sąžinės laisvės principo įtvirtinimo ir sklaidos bei religijų ir įsitikinimų įvairovės pažinimo bei priėmimo skatinimo Lietuvoje. Jį gauti pretenduoja:

Kunigas Evaldas Darulis. Už veiklą, kuria siekiama, kad kiekvieno save krikščioniu laikančio žmogaus požiūris į LGBT asmenis būtų pagarbus, taktiškas ir nediskriminuojantis. Atsiliepiant į Šventojo Tėvo dokumentą, kviečiantį į bažnyčią priimti gėjus, klebono E. Darulio iniciatyva Vilniaus Bernardinų parapijoje buvo įsteigta bene vienintelėje Lietuvoje LGBT asmenų grupė. Kunigas teikia pagalbą parapijai priklausančių homoseksualių, translyčių asmenų tėvams ir šeimoms.

 

Dizaineris Robertas Kalinkinas. Už apgintą įsitikinimų įvairovę ir saviraiškos laisvę. 2018 metų sausio mėnesį R.  Kalinkinas laimėjo bylą Europos Žmogaus Teisių Teisme, kur buvo konstatuota, kad Lietuva nepagrįstai apribojo dizainerio drabužių reklamą su Jėzaus ir Marijos personažais. Strasbūro teisėjai konstatavo, kad Lietuvos institucijos „absoliutų pirmumą teikė tikinčiųjų jausmų apsaugai, bet tinkamai neatsižvelgė į pareiškėjų įmonės teisę į saviraiškos laisvę“.

„Atrask Raseinius“ vadovas Arnas Zmitra. Už kultūrinio paveldo atgaivinimą, prisidedant prie religinės įvairovės skatinimo. 2018 m. A. Zmitra inicijavo Raseinių stačiatikių Švč. Trejybės cerkvės sutvarkymą, rūpinosi bokšto pritaikymu lankyti ir jo atvėrimu visuomenei. Raseinių stačiatikių bendruomenė yra puikus pavyzdys, kaip religijos gali sugyventi po vienu stogu. Okupacinei valdžiai nugriovus Raseinių liuteronų kirchę, bendruomenė prisiglaudė cerkvėje, kuri tapo bene vienintele cerkve Lietuvoje, kurioje meldžiasi dvi konfesijos.

Savo balsą visuomenė gali išreikšti internetu: https://lygybe.lt/apdovanojimai/

Kovo 28 d. Valdovų rūmuose Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų statulėlės bus įteiktos aštuoniose kategorijose, t.y. lyčių lygybės, įveiktos kliūties, Vaivorykštės (LGBT* lygiateisiškumo), atviros visuomenės, amžiaus, tautų dialogo, religijų ir įsitikinimų įvairovės, metų proveržio srityse.

Šeštuosius Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su Nacionaliniu lygybės ir įvairovės forumu. Šiemet generaliniu rėmėju tapo AB „Swedbank“. Apdovanojimus taip pat remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Atviros Lietuvos fondas, Britų taryba, Norvegijos Karalystės ambasada, UAB „Rimi Lietuva“, AB „Telia Lietuva“.

Plačiau apie Apdovanojimus galite paskaityti čia: https://lygybe.lt/lt/pranesimai-ziniasklaidai/visuomene-balsuoja-kas-labiausiai-nusipelne-svarbiausio-zmogaus-teisiu-apdovanojimo/1056

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us