Raseinių naujienų portalas

Kita

Akcija! Balsuoji už vieną– gauni kitą


Balandžio 15 d. vyks pirmasis 9-ojo šaukimo tarybos posėdis. Po iškilmių, tai yra mero ir tarybos narių priesaikų, prasidės pirmieji darbai.

Neseniai žiniasklaidoje (tik konservatoriams palankiuose žiniasklaidos priemonėse) buvo paviešinta koalicijos sutartis. Iš fakto, kad sutartis nebuvo išsiuntinėta visai rajono žiniasklaidai, galima daryti labai aiškią išvadą – naujoji valdžia už reklamą prieš rinkimus tikrai „atidirbs“.

O postai jau paskirstyti. Vieniems pyrago riekė storesnė, kitiems plonesnė, dar kitiems viltis, kad rajone darbų nepritrūks. Kaip vaivorykštė marga koalicija susideda iš 5 konservatorių, 5 socialdemokratų, 3 valstiečių ir 2 tvarkiečių.

Konservatorių rinkėjai vėl apkvailinti

Analizuojant pavardes po sutartimi kyla daug klausimų. Pagal rinkimų rezultatus, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai iškovojo 4 vietas. Tarybos nario mandatai atiteko A. Bautroniui, M. Tamaliūnui, P. Gedminui, V. Merkliopui.

Tačiau po koalicijos sutartimi – atsiranda kitų asmenų pavardės. Dingo rinkėjų pasitikėjimą gavęs V. Merkliopas. Tačiau akylesni rajono gyventojai, jau turėtų atsiminti senus konservatorių žaidimėlius, kai į rinkiminį sąrašą įtraukiami gerai žinomi, ir pagarbą pelnę įstaigų vadovai, o jiems negalint derinti tarybos nario veiklos su užimamu postu, mandatai perleidžiami kitiems, žemiau reitingo lentelėje esantiems kandidatams. VšĮ „Raseinių ligoninė“ direktoriaus V. Merkliopo mandatas turi atitekti L. Dargevičiui, tačiau jis – Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos ilgametis vadovas. Nei vienas nei kitas, nors ir sumokėję po 9 000 eurų užstatą, dirbti taryboje nesiruošia. Taip po koalicijos sutartimi atsiranda ūkininko Alfredo Bardausko ir Dovilės Lukminaitės pavardės. Sveikiname visus konservatorių rinkėjus – jus ir vėl „apkvailino“. Rinkote vienus, gavote kitus. Ir dar partijos biudžetas palengvėjo 18 000 eurų.

Socialdemokratams – administracijos direktoriaus kėdė

Pagal paviešintą koalicijos sutartį jau aišku, kas užims atsakingus postus. Pasveikinti gavus vicemero postą galima  valstietį Kęstutį Užemecką (49 m.). Savivaldybės administracijos direktoriaus kėdė vėl atitenka socialdemokratams, juo tapti turėtų Edmundas Jonyla (67 m.). Direktoriaus pavaduotoja taps savivaldybės administracijos darbuotoja Irma Juknevičienė.

Edmundui Jonylai atsisakius tarybos nario  mandato, į tarybą grįžta ilgametis politikas Gediminas Kazys Galubauskas (71 m.).

Tvarkiečių lygoje irgi pasikeitimai. Vyriausiai rinkimų komisijai panaikinus pirmumo balsus už padarytus nusižengimus, vietoje Gyčio Šulinsko į tarybą dirbti kartu su Vidamantu Karabinu (61 m.) ateina Aldona Ona Radčenko (73 m.).

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us