Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Saugaus eismo akcija dviratininkams Raseinių rajone


1.JPG

Keliavimas dviračiu gali teikti didelį malonumą ir būti smagiu laisvalaikio leidimo būdu, žinoma, su sąlyga, jog važiuojama saugiai.

Paėjusį penktadienį Raseinių policijos bendruomenės pareigūnai kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus švietimo konsultantu Linartu Kiškiu vykdė saugaus eismo akciją dviratininkams. Policijos pareigūnus ir Kelių direkciją vienijantis siekis – didinti saugumą keliuose, ugdant saugaus eismo kultūrą bei šviečiant visuomenę saugaus eismo klausimais.

Akcijos organizatoriai lankėsi Raseinių rajono, Paliepių, Viduklės ir Nemakščių seniūnijų teritorijose. Keliuose, miestelių ir kaimų gatvelėse sutiktiems dviratininkams jie dovanojo liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, akcentavo šių priemonių naudojimo svarbą ir būtinumą, ypač keliaujant tamsiu paros metu, bei priminė saugaus važiavimo dviračiu taisykles. Susitikimas su pareigūnais ne vieną akcijos dalyvį privertė sunerimti ir išsigąsti – jie baiminosi padarę pažeidimą ir iš policininkų tikėjosi išgirsti apie gresiančią atsakomybę. Paaiškinus apie vykdomą akciją, dviratininkai dėkojo už dovanas, žadėjo jas naudoti pagal paskirtį, laikytis kelių eismo taisyklių, o veidus nušviesdavo šypsena.

Policijos pareigūnai primena – važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems atitinkamą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų. Važiuodamas važiuojamąja dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas. Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Dviračio vairuotojas (keleivis) iki 18 metų, važiuodamas (vežamas) keliu, privalo būti užsidėjęs ir užsisegęs dviratininko šalmą. Vyresniam kaip 18 metų asmeniui, dviračiu važiuojančiam keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą.

Raginame visus eismo dalyvius gerbti ir saugoti vieni kitus kelyje, laikytis Kelių eismo taisyklių, kad išvengtume skaudžių eismo nelaimių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us