Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Smėlio dėžėse – tyko pavojai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – NVSC) Kauno departamento Raseinių skyriaus specialistai primena, kad pavasarį smėlio dėžės tampa neatsiejama vaikų žaidimų vieta. Nesvarbu, ar vaikai žaidžia savo kiemo, viešosios erdvės, ar ikimokyklinio ugdymo įstaigose, esančiose smėlio dėžėse, jas privaloma tinkamai prižiūrėti, kad nekiltų pavojaus sveikatai. Blogai prižiūrimose smėlio dėžėse vaikai gali užsikrėsti parazitinėmis ligomis, kurias platina įvairūs sergantys gyvūnai, teršiantys savo išmatomis aplinką. Neretai į smėlio dėžes užklysta minėtas ligas platinantys šunys, katės, į jas atskrenda įvairūs paukščiai, žiemą gali įsikurti pelės.

Kai smėlio dėžės nenaudojamos, saugant smėlį nuo užteršimo jos turi būti uždengiamos. Smėlis vaikų žaidimų aikštelių smėlio dėžėse turi būti keičiamas ar atnaujinamas kiekvieną pavasarį ir pagal epidemiologines reikmes. Smėlyje neturi būti askaridžių, plaukagalvių, toksokarų kiaušinių. Smėlio dėžėse pakeitus ar atnaujinus smėlį privaloma atlikti jo parazitologinį tyrimą, jei  tyrimo rezultatų nepateikė smėlio tiekėjas. Šių reikalavimų privalo laikytis visi už žaidimų aikštelių priežiūrą atsakingi ir jas eksploatuojantys juridiniai ar fiziniai asmenys arba šių aikštelių savininkai – savivaldybės, gyventojų bendrijos, ugdymo ir kitos įstaigos, kurių teritorijoje yra smėlio dėžė.

NVSC Kauno departamento Raseinių skyriaus specialistai ragina būti atsakingiems ir pasirūpinti tinkama vaikų smėlio dėžių priežiūra.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us