Raseinių naujienų portalas

Kita

Policija dirbs sustiprintu rėžimu

Šios savaitės sekmadienį rinksime Respublikos Prezidentą, taip pat vyks referendumas dėl Konstitucijos 12 str. pakeitimo ir referendumas dėl Konstitucijos 55 str. pakeitimo.

Šiaulių apskrities policija vyksiančiuose rinkimuose yra pasirengusi dirbti sustiprintu ritmu ir nedelsiant reaguoti į viešosios tvarkos ar kitus teisėtvarkos pažeidimus ir nusikalstamas veikas, susijusias su rinkimais. Rinkimų dieną dirbs maksimalus policijos pareigūnų skaičius. Policija pasirengusi išnaudoti jai suteiktus kriminalinės žvalgybos įrankius ir įvairias prevencines priemones su rinkimais susijusioms neteisėtoms asmenų veikoms nustatyti. Ypatingas dėmesys bus skiriamas vietoms, kuriose galimi rinkėjų papirkimo atvejai. Policija įpareigota vykdyti ir rinkimų apylinkių balsavimo patalpų apsaugą.

Gegužės 12 d. dirbs papildomos pareigūnų pajėgos, kurios rinks ir fiksuos visą informaciją, susijusią su įvykiais rinkimu metu. Na, o piliečius policija ragina būti aktyvius ir, pastebėjus pažeidimus, bendradarbiauti su pareigūnais. Pageidautina, kad tie pranešimai būtų kuo operatyvesni. Kuo operatyvesnė informacija, tuo lengviau ir greičiau identifikuoti pažeidėjus.

Gyventojams reikėtų pasitikrinti, ar jie pasirengę rinkimams – ar nepasibaigęs asmens dokumentų galiojimo laikas. Tiems, kurie nespėjo pasiimti jau anksčiau užsakytų ir pagamintų asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų, bus galimybė juos pasiimti dar ir rinkimų dieną tarp 8.00 val. ir 16.00 val. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriuje ir rajonų policijos komisariatuose.

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us