Raseinių naujienų portalas

Politika

Ką mums planuoja nauja valdžia?


Sprendžiant iš gauto dokumento, jau šių metų balandžio 15 d. buvo pasirašyta KOALICIJOS ĮSIPAREIGOJIMŲ VYKDYMO PROGRAMA,  kurią, per tarybos posėdį, prašė paviešinti opozicijoje esantys tarybos nariai. Meras Andrius Bautronis, savo nenorą perskaityti bendrą koalicijos programą, aiškino tuo, kad joks įstatymas to neįpareigoja jo daryti ir artimiausiu metu ji bus paviešinta rajono spaudoje.

Iki šiol ši programa nepaviešinta. Mums pavyko gauti „Koalicijos įsipareigojimų vykdymo programos“ kopiją. Programa – atskirų, padrikų idėjų kratinys. 

Marga koalicija – padrika programa

Valdančioji koalicija suformuota šių metų kovo 28 d. iš keturių politinių jėgų: Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Lietuvos socialdemokratų (LSDP), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) ir Tvarkos ir teisingumo (TT) partijų atstovų.

Politinių partijų programos, nėra vien skambūs šūkiai prieš rinkimus. Daugelis atėjusių ir balsavusių tikisi, kad bus bent iš dalies įgyvendinti priešrinkiminiai pažadai. Tačiau panašu, kad naujoji valdančioji koalicija į bendrą programą pažiūrėjo pakankamai atmestinai.

Prašant paaiškinti ir pagrįsti, įdomesnius planuojamus darbus, veiksmus, buvo išsiųsti elektroniniai laiškai:

Konservatoriams: M. Tamaliūnui, A. Bradauskui;

Socialdemokratams: M. Skamarakui, E. Jonylai;

Valstiečiams: V. Bulotui, R. Gunevičiui.

Politikos naujokai ir senbuviai, regis yra pamiršę, ar dar nežino, kad gavę tarybos nario mandatą – jie tampa vieši asmenys, kurie yra atskaitingi visuomenei. Pateikti atsakymus apie koalicijos įsipareigojimų programą sugebėjo tik du tarybos nariai.

Naujos šluotos pradinė kaina

Socdemas M. Skamarakas į klausimą, kaip detalizuotų „Koalicijos įsipareigojimų vykdymo programoje“ esantį teiginį: „Tobulinti ir optimizuoti savivaldybės valdymo struktūrą”, ir  ar tai reiškia dar vieną reorganizaciją savivaldybės administracijoje, atsakė, kad Raseinių rajono savivaldybės administracijoje bus peržiūrėtos pareigybės, bei joms priskirtos funkcijos, ir jeigu bus nustatyta, kad funkcijos dubliuojasi, gali būti priimti atitinkami sprendimai.

Tačiau jau šiandien yra parengtas sprendimo projektas „Dėl nepriklausomo audito atlikimo rajono savivaldybės administracijoje“, kuris rajono gyventojams kainuos nei daug nei mažai 15 000 eurų su PVM. Naujoji valdžia „sumastė“ įvertinti situaciją ir jei bus galimybė optimizuoti administracijos struktūrą. Čia reiktų priminti, kad socialdemokratai, tvarkiečiai ir konservatoriai pastaruosius metus buvo valdančiojoje daugumoje ir darbuotojų skaičius savivaldybės administracijoje iki šiol neužkliuvo.

Politikos naujokams dar teks daug ko išmokti

Valstiečio tarybos nario V. Buloto buvo paprašyta detalizuoti teiginį: „Skatinti turizmo plėtrą, veiksmingą turizmo rinkodaros vystymą ir savanorystę”. Politikas atsakė, kad pirmiausia reikia kalbėti su specialistais ir kad vien tai, kad 4 partijų bendroje programoje yra šis teiginys, reikia tikėti, kad tai bus prioritetinė sritis. Likę 4 tarybos nariai, kuriems buvo užduoti klausimai apie koalicinę sutartį: M. Tamaliūnas, A. Bradauskas, E. Jonyla ir R. Gunevičius galimai nedalyvavo sudarant programą, nes savo nuomonės nepareiškė.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us