Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Biudžeto perskirstymas: medicininės įrangos įsigijimui numatyti pinigai – skiriami paukščių baidymui ir lojalaus seniūno skatinimui


Šią savaitę vykusiame Raseinių rajono Tarybos posėdyje meras Andrius Bautronis ir valdančioji dauguma perskirstė  biudžeto lėšas.

Vienas iš skaudesnių politikų sprendimų – 14 tūkstančių eurų atėmimas iš VšĮ „Ariogalos pirminės sveikatos priežiūros centro“. Pasak įstaigos vadovo L. Kavaliausko, niekas neperspėjo apie tokį sprendimą, ligonių priežiūrai ir reabilitacijai labai reikalinga įranga – jau nupirkta. „Manęs niekas neinformavo, kad yra toks sprendimas. Žinokit skaudu, įranga, kurią pirkome, mums gyvybiškai svarbi, tai ir šaldytuvai, mat senuosius jau nebeleido Higienos centras naudoti, ir ligonių reabilitacijai skirta įranga. Dabar net nežinau kaip čia bus. Mūsų valdžiai matyt labiau rūpi „apkasai“ ir partizanų kapai. Šiandien važiuosiu į Savivaldybę, nuvešiu sąskaitas ir paklausiu, ką man dabar su jomis daryti,“- situaciją komentavo L. Kavaliauskas.

16 000 eurų praturtėjo Nemakščių seniūnija

Opozicijoje esantiems politikams pradėjus aiškintis, kam bus skirtos šios lėšos, buvo paaiškinta, kad pinigai skiriami stovėjimo aikštelei prie Kryžkalnio memorialo sutvarkyti, bei paukščių baidymo įrangai įsigyti. Sprendimo projektą pristatančios, savivaldybės administracijos Biudžeto ir finansų analizės sk. vedėjos D. Andriulienės,  paprašius patikslinti, kodėl papildomos lėšos skiriamos tik vienam  vieninteliam seniūnui (Nemakščių seniūnas – R. Laugalis, vienintelis seniūnas dalyvavęs savivaldos rinkimuose, jis kandidatavo su dabartinio mero, konservatorių partija), buvo patikslinta, jog papildomas finansavimas skiriamas ir Ariogalos seniūnijai (2,5 tūkstančio Eurų). Lėšos bus panaudotos Ariogalos kapinėse esančio memorialo skirto kovotojų už laisvę memorialo aplinkos sutvarkymui.  Rajono valdžia labiau rūpinasi memorialų priežiūra, o ne gyventojų sveikata.

Vaikai ir jaunimas – nėra prioritetas

Kalbant apie vakar įvykusį Raseinių rajono savivaldybės biudžeto perskirstymą, norėtųsi atkreipti dėmesį, kaip greit pasimiršta rinkiminiai pažadai. Visos partijos  savo rinkiminėse programose pabrėžė, koks svarbus švietimo finansavimas ir jaunimo iniciatyvumo skatinimas, tačiau gavus mandatą ir prisiekus – viskas radikaliai pasikeičia. Jaunimo centro veiklos finansavimas ir švietimo įstaigų ugdymo erdvių atnaujinimui skirtos lėšos „nukeliavo“  planuojamam savivaldybės administracijos veiklos auditui.

Meras A. Bautronis į nepatogius klausimus atsakinėti nepanoro

Rajono meras, taip mėgstantis žiniasklaidos dėmesį, į jam nepatogius, ar per sudėtingus klausimus apie biudžeto perskirstymą, atsakyti nepanoro.

Nuotr. iš socialinių tinklų

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
tiesiog

reiktų imti pavyzdį iš Seimo pirm.pavaduot.A.Nekrošiaus.Visuomet internete informuoja apie veiklą,komentuoja įvykius,atsakinėja į klausimus.Ar merą išrinko ne Raseinių krašto žmonės?Anksčiau ar vėliau reikės atsakyti ir į nepatogius klausimus.Tai pradėkite dabar,Mere,kol nepraradote žmonių pasitikėjimo.

Baisu

Ka issirinkot ta ir turit.juk cia konservatoriai

Contact Us