Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Gelbėdama draugą, įkliuvo pati


Birželio 6 d. Raseinių rajono policijos komisariato tyrėjai 21 metų raseiniškei pareiškė  įtarimą dėl melagingų parodymų baudžiamojoje byloje. Gelbėdama draugą, neblaivios būklės sėdusį prie automobilio vairo, ji pareigūnus įtikinėjo, kad automobilį vairavo ji. Tačiau tyrėjų surinkti įrodymai demaskavo merginos ir vaikino  melą.

Gegužės 25-osios naktį   Raseinių r., Alaviniškių k.,  automobiliu važiavęs vyras pastebėjo nuo kelio nuvažiavusį  BMW 330 ir prie vairo sėdintį  bei neadekvačiai besielgiantį vairuotoją. Iškviesti policijos pareigūnai 22 metų vairuotoją rado jau šalia automobilio. Jam buvo nustatytas (1,81 prom.) girtumas. Kadangi girtumas siekė per pusantros promilės, dėl vairavimo išgėrus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vyras neigė vairavęs ir kitą dieną į policijos komisariatą atvedė 21 metų merginą, kuri prisipažino automobilį vairavusi ji. Abiejų pasakojimas apie įvykį buvo be galo sklandus ir tikslus, kas tyrėjai ir sukėlė įtarimą. Tikslinant įvykio aplinkybes ir apklausiant liudytojus, yla ėmė lįsti iš maišo – žmonės matė, kad prie transporto priemonės vairo sėdėjo ir ją vairavo  vaikinas.

Priremti įrodymų mergina prisipažino davusi melagingus parodymus, o vaikinas vairavęs  automobilį. Dėl melagingų parodymų  buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir raseiniškei pareikštas įtarimas. Už tai gresia viešieji darbai  arba bauda, arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.                     

Na, o vairuotojas dėl vairavimo išgėrus teismo irgi neišvengs. Jis dėl analogiško eismo taisyklių pažeidimo su policijos pareigūnai reikalų yra turėjęs jau ir anksčiau. 2015 m. kovą jis Raseiniuose prie automobilio vairo buvo sulaikytas  vidutinio girtumo. Tada dar 17-metis jaunuolis teisės vairuoti įgijęs net nebuvo. Todėl bandė sprukti nuo pareigūnų, nepakluso jų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai vaikinui teko sumokėti per 1000 eurų siekiančią baudą.

Sulaukęs pilnametystės vaikinas teisę vairuoti įgijo, tačiau  atsakingumo – ne. Savo neatsakingu elgesiu įklampino ir draugę, kuri jį gelbėdama pateko į nepavydėtiną situaciją.

                       Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us