Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Joninių savaitgalis prasideda! Ką tu?

Ką jau ką, o Jonines švęsim! Savo skaitytojams pateiksime susistemintą informaciją, kur ir kas vyks Joninių naktį. Tad Jums beliks iš namų pasiimti gerą nuotaiką, susiorganizuoti šypseną ir pasirinkti kryptį.

Tad, šiandien, penktadienį, linksmybės prasideda Girkalnio seniūnijos aikštėje 19 val. Ir čia į ilgą Joninių savaitgalį Jus lydės:

  • Jurbarko kultūros centro kapela „Santaka“;
  • Raseinių V. Petkaus pagrindinės mokyklos Paupio daugiafunkcio centro ir Paupio kaimų bendruomenės mišrus ansamblis „Svaja“;
  • RRKC Girkalnyje kapela „Gojus“;
  • Po dalyvių pasirodymo Jus linksmins muzikantas.

Nesinori į Girkalnį? Prašom kitur! Nuo 19 val. Kaulakių vasaros estradoje bus kūrenami laužai, ruošiamas šventinis fejerverkas, atvykusių, sako, laukia prizai ir siurprizai. Tokias linksmybes ir staigmenas žada organizatoriai. Janinų ir Jonų pagerbimo ceremonija prasidės 19 val.  Susiruošusių vykti į Kaulakius laukia:

  • Ariogalos liaudiškos muzikos kapela „Šaltinėlis“ (vad. Jonas Urbonas);
  • RRKC Katauskiuose tautinių ir moterų šokių kolektyvai „Atgaiva“ (vad. Laura Balserienė);
  • RRKC Sujainiuose moterų šokių kolektyvas „Banga“ (vad. Laura Balserienė);
  • RRKC Sujainiuose mišrus vokalinis ansamblis „Šypsena“ (vad. Ligita Matelienė);
  • RRKC Kaulakiuose mėgėjų meno kolektyvai (vad. Valdas Paulauskas).

O tuos, kurie nesijaus pavargę ir pervargę, nuo 21.00 val. linksmins grupė „Bonus“.

Norintiems pinti Joninių vainikus, plukdyti juos Dubyson, teks važiuoti į Betygalą. Vaizdingame Dubysos slėnyje ties Betygala nuo 21.00 val. bus deginami laužai, šventės organizatoriai virs gardžią košę, vyks Vaidos, Nijolės ir Renatos kolektyvų meninės programos. Žadamos puikios dainos, trankūs šokiai ir linksmybės.

Šeštadienį, birželio 22 d., nuo 18 val. Gruzdiškės kaimų bendruomenės kiemelyje irgi planuojamos linksmybės! Tik prieš pradedant švęsti, organizatoriai kviečia pasportuoti. 15.30 val. vyks Joninių krepšinis 3×3. O nuo 18 val. startuos šventinės linksmybės su Raseinių rajono saviveiklininkais ir grupe „Mandros.“

Jonines švęsti birželio 22 d. kviečia ir Šiluvos kaimo bendruomenė. Jono Pauliaus II-jo aikštėje Jums koncertuos: Šaukėnų KC kaimo kapela „Meldai“, ansamblis JRJ ir Erika. Ir dar šiluviškiai žada, kad visos šventės metu veiks Joninių SPA „Laumių pinklės“.

Birželio 23 d., sekmadienį, Gervinės kaimo bendruomenės aktyvas kviečia savo bendruomenės narius susiburti ir nupinti vainikus Jonams ir Janinoms.

„Buvo naktys švento Jono…“ programoje rašo Kalnujų kaimo bendruomenė. Nuo 18 val. Kalnujų bendruomenės kiemelyje koncertuos ne tik savo kapela, bet ir svečiai iš Kėdainių, Raudonės ir Tytuvėnų. Naktinėjantiems gros grupė „Trivašis“.

Ir kaip visuomet. Akcentas, arba renginių, skirtų Joninėms – vinis – vyks vaizdingame Molavėnų piliakalnių komplekse. Birželio 23 d. nuo 19 val. Jums, mieli raseiniškiai, ir mūsų karšto svečiams parengta įspūdinga programa:

 Jums koncertuos:

  • 19.00 – 20.30 val. RRKC Nemakščiuose vyrų vokalinis instrumentinis ansamblis „Nemakščių vyrai“ ir RRKC Tautinių šokių kolektyvas „Raskila“;
  • 20.30 – 21.45 val. Apeigų folkloro grupė „Kūlgrinda“;
  • 22.00 – 23.00 val. Gyvo garso grupė „Bonus“;
  • 23.00 – 24.00 val. „Vanilinis dangus“;
  • 24.00 – 01.00 val. grupė „Du Donatai“.

Organizatoriai primena, kad iš Raseinių autobusas nuo Kultūros centro išvažiuos 18.30 val. Iš Molavėnų (renginio vietos) išvyks 24.00 val.

Tad rinktis kur švęsti Jonines tikrai yra! Linksmo ir saugaus ilgojo savaitgalio!

„Raseinių naujienų“ kolektyvas


Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us