Raseinių naujienų portalas

Kita

Kaimo mokyklų naikinimas tęsiasi

Kad rinkiminiai pažadai ir lieka tik pažadais įrodė vakarykštis Tarybos posėdis. Prasidėjęs mokyklų uždarymo vajus, regis labai sėkmingai tęsiamas. Klasių komplektai mažinami Ilgižių, Gylių, Žaiginio Pranciškaus Šivicko mokyklose-daugiafunkciniuose centruose  ir kaip griaustinis iš giedro dangaus, vakar paaiškėjo, kad ekonominiais sumetimais, taip savo poziciją išdėstė konservatorius Pranas Gedminas, valstietis vicemeras K. Užemeckas, nutarta nekomplektuoti pradinių klasių Paupio daugiafunkciniame centre.

Keletą dienų prieš Tarybos posėdį vyko susitikimas su Paupio mokyklos bendruomene. Situacija sudėtinga, mokytoja viena turi dirbti su 4 klasių komplektais. Tačiau tėvai mokymo kokybe patenkinti. Ir prašo jie tik vieno – neuždarykite mokyklos. Priešmokyklinio ugdymo grupė šioje švietimo įstaigoje lieka, kaip lieka ir ne vienas etatas, tame tarpe ir valytojo.

Paupio bendruomenės nuomonę į tarybos posėdį atvyko ginti 4 vaikų mama.

https://www.facebook.com/raseiniunaujienos/videos/389647834985596/?t=2

Toliau vyko politikų diskusijos, kurios leido nuspėti ir balsavimo rezultatą.

https://www.facebook.com/raseiniunaujienos/videos/659461677906098/?t=11

Priminsime ištraukas iš politinių partijų ir komitetų rinkiminių programų.

Valstiečių, tai yra ir vicemero K. Užemecko pažadas tikrai tęsiamas, jie savo programoje buvo įrašę teiginį: „Optimizuoti švietimo įstaigų tinklą ir aprūpinimą, kad vaikai bei suaugusieji gautų kokybišką išsilavinimą ir neformalų ugdymą“. Žodis optimizuoti reiškia – rasti geriausią sprendimą, variantą. Valstiečiai tikrai rado, Paupyje pradinių klasių neliks.

Konservatoriai, kaip beje ir rajono meras A. Bautronis, savo programoje apie švietimą kalbėjo, sieks ugdymo kokybės, bei didins finansavimą švietimo įstaigose.

Visuomeninis rinkimų komitetas „UŽ RASUS“ teigė, kad skatins mokyklų išsaugojimą ir/ar jų reorganizavimą į daugiafunkcinius centrus.

Kad Paupio daugiafunkciniame centre nebeliktų pradinių klasių UŽ balsavo 13, tarybos narių, PRIEŠ 8, 1 SUSILAIKĖ.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
nieko naujo

O ko jus tikejotes?Ar galima patiketi zmonemis kurie kelia i valdzia skynesi arestais ir melu?Kaip gali buti teisingas berastis buves mentas ar savimi besigrozintis narcizas andrius?O gal dar galima patiketi visokiomis gargaliauskiu juratemis?

Contact Us