Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Dumblais apaugęs fontanas. Kam turi skaudėti galvą?


Raseiniškis socialiniame tinkle išreiškė susirūpinimą Maironio parke esančio fontano būkle: „Iki nelaimės vienas žingsnis, – rašė raseiniškis, – šiandien praėjau per fontaną basomis ir vos išsilaikiau ant kojų, žiauriai slidu, o dieną matau, kad maži vaikai laksto po fontaną. Tai sakau – iki nelaimės vienas žingsnis.“

Po paviešinto pastebėjimo, raseiniškiai pasiskirstė į dvi grupes. Vienų nuomone, nėra ko lipti į fontaną:

„Mano nuomone fontanas yra tokia vieta kuria reikia grožėtis o ne maudytis….. Čia jums ne dušas…. Nėra ko lipti…. Aš ir savo vaikui neleidžiu to daryti …. Man pvz. neatrodo normalu kai vaikai fontanu naudojasi vietoj baseino… Raseiniuose panašu vietoj dušo…. Prauskitės namuose ir visi busit saugūs,“ – rašė į diskusiją įsitraukusi moteris.

Kiti gi teigė, kad niekas nedraudžia to daryti: „Aš nesuprantu kodėl kitiems  trukdo, kad žmogus veidą  nusiprausia arba vaikai taškosi, arba pavaikšto po fontanus,“ – rašė raseiniškė.

Susisiekus su atostogaujančiu miesto seniūnu A. Milašausku, paaiškėjo, kad Maironio parke esantis fontanas ir jo priežiūra priklauso UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“.

„Fontanas yra prižiūrimas ir tvarkomas, tačiau matyt karšti orai paskatino spartesnį dumblių augimą. Būtinai informuosiu apie tai ir paprašysiu, kad būtų sutvarkyta,“ – pažadėjo miesto seniūnas. Pasak seniūno fontanas yra periodiškai valomas, nurenkamos šiukšlės, nušveičiamos trinkelės. „Manau, kad reikės pasitarti ir dėl rimtesnio profilaktinio fontano valymo. Tikrai nėra taip, kad atsukome vandenį ir nebeprižiūrime.“

Pokalbio pabaigoje, Raseinių miesto seniūnas paprašė perduoti raseiniškiams, kad ir patys miestelėnai mylėtų ir saugotų kuriamą grožį. Nes, deja, pavyzdžiai kalba ką kitą. „Neseniai pastatėme supynę vaikams, o ji jau sulaužyta“.

Beje apie tai, kad ir patiems reiktų prisidėti prie miesto puoselėjimo rašė ir į diskusiją apie fontaną įsijungęs vienas raseiniškis: „Atsineškite žvyro, pasibarstykite ir nebus slidu. O jei nenorite žvyro tada pabūkite pilietiški ir su šepečiu vaikų mamos kurios nepatenkintos valdžia ar vaikučių saugumu ir nusivalo argi taip sunku dėl savo ir kitų gerovės. Visi visko nori, bet savo darbo ar noro neparodo. Ar jūs, kaip visi pašalpiniai laukiate kol kas ką atneš?“ (komentatorių kalba neredaguota)

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us