Raseinių naujienų portalas

KultūraNaujienos

Valstybės dieną švęskime kartu

Minint Karaliaus Mindaugo karūnavimą, Molavėnų piliakalnių komplekse liepos 6 d. įvyks išskirtinis Justino Marcinkevičiaus poemos „Mindaugas“ pristatymas, kurį atliks Baltijos baleto teatras, režisierė choreografė-Marija Simona Šimulynaitė.

Marija Simona Šimulynaitė – režisierė, choreografė, pedagogė. 2010 m. įkūrė Baltijos baleto teatrą, 5 metus dėstė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, teatro ir kino fakultete, dainavimo katedroje. Nuo 2008 m. režisierė choreografė yra pastačiusi virš 30 spektaklių, tarp kurių yra operos, šiuolaikinio baleto ir teatralizuoti muzikiniai spektakliai.

Režisierė istorinę poemą ryžosi paversti moderniu šokio ir vaizdo spektakliu. Todėl itin atsakingas vaidmuo scenoje patikėtas šiuolaikinio baleto meistrams. Dramaturginių linijų vietas pratęsia choreografinės scenos, aktyvūs šokio momentai, vėliau lydimi simbolių ir prasmių, prisodrintų Justino  Marcinkevičiaus tekstų. Baltijos baleto teatro šokėjai tarsi tęsia poemos siužetinius kirčius, kurie tinkamu laiku vaizdžiai ir muzikaliai papildo aktorių linijas. Šokėjai tampa kunigaikščio Daumanto kariais, Mindaugo sargyba, žygūnais, Volynės kunigaikščiais, pasiuntiniais.

Vaizdo instaliacijos, kurias kuria Rimas Sakalauskas, atlieka ne tik foninę funkciją, bet ir sąveikauja su tekstu ir su veiksmu. Apšvietimas, kuriuo rūpinasi Andrius Stasiulis, tampa visos poemos vidine pulsacija, reaguojančia ne tik į muziką, bet ir į kiekvieną žodį.

Liepos 6 d. pasitikime su meile ir pasididžiavimu vieningai iškeltomis valstybinėmis vėliavomis, 21 val. Molavėnų piliakalnių komplekse drauge su viso pasaulio lietuviais giedodami Tautišką giesmę ir stebėdami Baltijos baleto teatro dramos ir šokio spektaklį  Justino Marcinkevičiaus „Mindaugas“.

                                                                    LIEPOS 6 D. PROGRAMA

7.00 val. Savarankiškai keliamos valstybinės vėliavos.

12.00 val. Šv.Mišios Raseinių parapijos bažnyčioje.

21.00 val. Tautiškos giesmės giedojimas.

               Baltijos baleto teatro dramos ir šokio spektaklis Justino Marcinkevičiaus „Mindaugas“, režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė.

Kūrybinė grupė:

Muzika – Mykolas Natalevičius, Francis Paulenc

Videoprojekcijų autorius – Rimas Sakalauskas

Šviesų dailininkas – Andrius Stasiulis

Scenografija – Erlandas Smolskas

Spektaklis vyks Raseinių r. sav., Nemakščių sen., Molavėnų piliakalnių komplekse.

Autobusas į Molavėnų piliakalnių kompleksą iš Raseinių autobusų stoties išvyksta 20.00 val.

Šventės globėja –  Raseinių rajono savivaldybė.

Šventės organizatoriai: Raseinių rajono kultūros centras ir Baltijos baleto teatras.

Pagrindinis šventės partneris – Valdovų rūmų muziejus.

Partneriai:  Nemakščių seniūnija, Raseinių rajono policijos komisariatas, VšĮ Raseinių rajono greitosios medicinos pagalbos stotis, Raseinių priešgaisrinė saugos tarnyba, UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“.

Raseinių rajono kultūros centro informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us