Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseinių įstaigos susivienijo bendram tikslui – griaus sienas tarp vaikų

„Mūsų tikslas – nugriauti bendravimo sienas tarp vaikų. Žinome, kad nebus lengva, bet tikime, kad kiekvienas vaikas atras savo džiaugsmą, ir aš tikiu, kad džiaugsmas padės nugriauti sienas,“ – taip apie kūrybinių vaikų ir jaunimo dirbtuvių „Be sienų 2019“ tikslą kalbėjo Lietuvos raudonojo kryžiaus draugijos Raseinių skyriaus vaikų dienos užimtumo ir paramos šeimai centro socialinė darbuotoja Laimona Liauškienė.

Pirmadienio rytą prasidėjusios, savaitę truksiančios dirbtuvės „Be sienų 2019“, į Centro kiemelį sukvietė daugiau nei dvi dešimtis vaikų ir jaunuolių, kurie kiekvieną dieną ne tik mokysis dainuoti, piešti ir vaidinti, bet svarbiausia – bendraus.

Pasak projekto autorės Laimonos Liauškienės, šeimų gerove Raseinių mieste ir rajone besirūpinančios įstaigos bendrauja tarpusavyje, tačiau skirtingų įstaigų veiklose dalyvaujantys vaikai tarpusavyje bendrauja nenoriai.

„Projekto tikslas į bendrą kūrybinį procesą įtraukti skirtingų socialinių grupių vaikus, jaunimą, kurie dažnai neturi tarpusavio kontakto galimybės ir gyvena gana ribotose „savo mokyklos“, „savo kiemo“  ar kitose socialinių dėsnių apibrėžtose bendrijose. Į aktyvias projekto veiklas įtraukti  įvairaus amžiaus vaikai, jaunimas  iš  skirtingų socialinių grupių,“ – kalbėjo L. Liauškienė

Centro vadovė Alma Kurmauskienė džiaugėsi, kad dirbtuves-stovyklą geranoriškai veda savanoriai ir kiti geros valios žmonės, norintys padėti vaikams augti ir tobulėti.

Šią savaitę planuojami susitikimai su Arnu Zmitra, Asta Nikžentaitine, Gintautu Grigaliu ir kitais Raseinių krašte žinomais žmonėmis.

Savaitę truksiančioje stovykloje-dirbtuvėse dalyvaujantys Lietuvos raudonojo kryžiaus draugijos Raseinių skyriaus vaikų dienos užimtumo ir paramos šeimai centro, VšĮ Raseinių dienos centro „Vilties takas“ ir Raseinių pagalbos šeimai namų vaikai tapys, pieš, gamins lėles ir visa tai šeštadienį pristatys visuomenei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us