Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Ar uždraus rūkyti namų balkonuose ir terasose?


Vyriausybė trečiadienį spręs dėl siūlymo uždraudus rūkyti daugiabučių namų balkonuose ir terasose. Vidaus reikalų ministerija (VRM) mano, kad nebūtų įmanoma efektyviai kontroliuoti, ar tokio draudimo laikomasi.

Todėl VRM siūlo Vyriausybei nepritarti Seime svarstomoms įstatymo pataisoms – jomis siūloma išplėsti nerūkymo zonas, įtraukiant daugiabučių namų balkonus ir terasas, jei tam prieštarautų bent vienas namo gyventojas.

„Siūloma pritarti tikslui išplėsti nerūkymo zonas, tačiau nepritarti įstatymo projektui, nes siūlomo draudimo rūkyti daugiabučių namų balkonuose ir terasose kontrolė nebūtų efektyvi“, – rašoma ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte.

VRM teigimu, žmonės galėtų rūkyti pro atvirus langus ir ventiliacijos angas, patraukti juos atsakomybėn būtų sudėtinga, nes reikėtų pateikti neginčijamus pažeidimo įrodymus, o filmuojant ir fotografuojant būtų pažeista jo teisė į privatumą. Be to, reikėtų cigarečių gaminius atriboti nuo bedūmių bei elektroninių cigarečių garų gaminių.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisomis, kurias savo parašais parėmė Aurelijus Veryga, Tomas Tomilinas, Antanas Vinkus ir dar 11 parlamentarų, taip pat siūloma drausti rūkyti dengtose viešojo transporto stotelėse, vaikų žaidimų aikštelėse, lauko kavinėse, vietas, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai.

Vyriausybės kanceliarijos socialinės politikos grupės teigimu, dėl pastarųjų vietų Vyriausybės pozicija lieka neaiški.

Seimas nuo 2014-ųjų metų kelis kartus yra atmetęs siūlymus drausti rūkyti balkonuose, arčiau negu dešimt metrų aplink daugiabučius – pataisų priešininkai argumentuoja, kad draudimų nebūtų įmanoma įgyvendinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
el-vent.com

Žinoma nemalonu, kai iš apačioje gyvenančių kaimynų kyla dūmai ir patenka pro pravirus langus ar balkonus. Nors abejoju ar daug sugavo pažeidusių šį reikalavimą. Namuose kiti rūko, tuomet dar blogiau, ypatingai jei ventiliacijos sistema sena. Tad ją verta atnaujinti ne tik rūkaliams, bet visiems, besirūpinantiems savo sveikata.

Contact Us