Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseiniškio namuose – kontrabandinės cigaretės

Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai nuolat kontroliuoja nelegalią kontrabandinių cigarečių apyvartą, tam naudodami visas galimas policines priemones.

Rugpjūčio 20 dieną pareigūnai tikrino gautą eilinę informaciją apie kontrabandinių cigarečių laikymą ir prekybą.

Turėdami informacijos, kad 61 metų raseiniškis namuose laiko nelegalias cigaretes, pareigūnai pasibeldė į jo namų duris. Informacija pasitvirtino. Vyras, išgirdęs klausimą dėl nelegalių rūkalų, nesiginčijo ir pripažino, kad tokių rūkalų turintis. Pareigūnai suskaičiavo 63 pakelius ,,NZ Gold“ cigarečių, su baltarusiškomis banderolėmis.

Pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 straipsnį 1 dalį (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką).

Raseiniškiui gresia bauda nuo keturiasdešimt iki dviejų šimtų eurų ir cigarečių konfiskavimas.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus, turinčius informacijos apie asmenis, užsiimančius nelegalia akcizais apmokestinamų prekių apyvarta ar kita nelegalia veikla, pranešti policijai informaciniu telefonu 8 700 60000 arba skubios pagalbos numeriu 112.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us