Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Dėl Tytuvėnų bažnyčios gaisro paveldosaugininkai pateikė milijoninį civilinį ieškinį

Kultūros paveldo departamentas (KPD) siekia pateikti 2,78 mln. eurų civilinį ieškinį dėl Tytuvėnų bažnyčios gaisro.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, KPD siekė, kad kaip atsakovai į civilinio ieškinio bylą būtų įtraukti techninį prižiūrėtojas Vytautas Liubinas, statybų vadovas Voldemaras Motiekaitis ir projektų vadovė Regina Tumpienė.

Jiems buvo iškelta baudžiamoji byla dėl neatsargumo bei tarnybos pareigų neatlikimo, tačiau apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė ją nutraukti dėl senaties. „Lietuvos ryto“ žiniomis, šis sprendimas apskųstas Aukščiausiajam Teismui.

KPD atstovė Rasa Šimkūnaitė įsitikinusi, kad minėti specialistai nepadarė to, ką privalėjo, todėl turi kartu atlyginti didžiulius nuostolius.

Tačiau Kelmės teismas atsisakė juos įtraukti kaip atsakovus.

KPD atstovė teigia, kad planuojama netrukus Šiaulių apygardos teismui pateikti naują civilinį ieškinį minėtiems trims asmenims.

Kaltu dėl gaisro šiuo metu yra pripažintas buvęs ansamblio prievaizdas Pranas Jurkaitis. Jam 2017 metų pabaigoje buvo skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, o jos vykdymas atidėtas pusantrų metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us