Raseinių naujienų portalas

Kita

Daugėja į Lietuvą įvežamų ir nelegaliai parduodamų gyvūnų

Muitinė pastebi, jog pastaruoju metu iš trečiųjų šalių į Lietuvą parodoms, gydymui, turizmo reikmėms ar kitais tikslais įvežami šunys ar katės nėra grąžinami atgal, o parduodami Europos Sąjungoje.

Kaip pranešė muitinė, per 9 šių metų mėnesius vien Baltarusijos pasienyje esančiame Medininkų kelio poste užfiksuota 1950 atvejų, kai gyvūnai buvo atgabenti iš trečiosios šalies. Iš jų 77 kartus asmenys buvo sugrąžinti atgal dėl bandymo gyvūnus gabenti neteisėtai. 

Praėjusią savaitę Medininkų kelio poste Rusijos pilietės apgaulės būdu per Lietuvą į Estiją bandė įvežti 10 šunų, kurie neturėjo reikiamų dokumentų, reikalingų kirsti valstybės sieną.

„Tikėtina, kad moterų tikslas buvo po parodos Estijoje šunis parduoti Europos Sąjungos piliečiams. Šiuo atveju Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu Rusijos pilietės su šunimis nebuvo įleistos į Lietuvą ir nustatyta tvarka sugrąžintos į šalį, iš kurios atvyko“, – teigia muitinė.

Muitinė, kartu su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, siekdamos užkirsti kelią nelegaliai šunų, kačių, šeškų ir paukščių prekybai, imasi papildomų kontrolės priemonių pasienio postuose.

Pareigūnai primena, kad trečiųjų šalių piliečiai, įvežantys gyvūnus į ES, privalo pateikti tokius pat dokumentus, kokie pateikiami per sieną vežant prekes, taip pat pažymą apie gyvūno savininką, veterinarijos sertifikatą. Tiek ketinantys grįžti su gyvūnu į trečiąją šalį, tiek vykstantys tranzitu į kitą ne ES šalį, asmenys turi deklaruoti gyvūną, pateikti reikiamus dokumentus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Vaiva

Na, tai tikrai neteiseta. Galbut ne visi zino istatymus. Manau vezant per siena gyvunus ar produktus, apie kuriu legaluma ne itin nusimanai, reikalingos muitines tarpininku paslaugos kad sutvarkytu visus dokumentus. Zinoma, net jei gyvna veziesi sau, dokumentai privalo buti tvarkingi. Nes dideliais mastais vezantys tikrai viska zino ir tiesiog bando apeiti istatymus, del ko labai liudna.

Contact Us