Raseinių naujienų portalas

Kita

Mobilioji komanda dalysis metų patirtimi ir iššūkiais Raseinių rajone

Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) mobilioji komanda tęsia ciklą susitikimų. Spalio 23 d. (trečiadienį)  10 val. Raseinių r. socialinių paslaugų centre susitiks su rajono socialiniais darbuotojais, atvejo vadybininkais, globos centro koordinatoriais, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatore.

Susitikime bus aptariami bendri veiksmai įsitraukiant į pagalbos teikimą šeimai, bendradarbiavimo iššūkiai ir galimybės, pasidalinta pirmųjų veiklos metų patirtimi.

Svarbiausias mobiliosios komandos tikslas – padėti krizę išgyvenančiai šeimai ir motyvuoti tėvus spręsti esamas šeimos problemas. Komanda pradeda darbą su šeima kai yra nustatytas didžiausias grėsmės vaikui lygis, kyla grėsmė vaiko saugumui ir sveikatai.

Mobilioji komanda analizuoja šeimos problemas holistiškai per tris skirtingas disciplinas. Dirbant orientuojamasi ne į konsultacijų skaičių, bet į gylį: kuo daugiau žmogus atsiveria, kuo tikslesnė informacija pasiekiama, tuo rekomendacijos būna taiklesnės. Tam, kad į krizę patekusi šeima visų pirma sutiktų bendradarbiauti, sujungiamos visų specialistų patirtys.

Nuo 2018 m. liepos iki šių metų spalio 1 d. Raseinių rajone intensyvus darbas vyko su septyniomis šeimomis. Į ilgalaikę reabilitaciją išvyko viena, motyvacinėje terapinėje grupėje dalyvavo taip pat viena šeima.

Kauno apskrities VTAS mobiliojoje komandoje dirba psichologė Giedrė Starkevičiūtė, priklausomybės ligų specialistė Birutė Jogaitė ir socialinė darbuotoja Gitana Salickienė. 

Susitikimai vyks visuose Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus apimamuose rajonuose. Sėkmingos diskusijos jau surengtos Kėdainių, Jonavos, Prienų, Kauno rajone.

Su vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarka atsirado nemažai naujovių, siekiant didinti vaikų saugumą ir pagalbą šeimai. Viena jų – mobiliosios komandos.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us