Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Policija rūpinsis tavo saugumu, tačiau ir pats neprarask budrumo

Artėja savaitgalis, kurį minėsime Visų Šventųjų dieną ir Vėlines. Šiomis dienomis Lietuvos kelius užplūsta beveik milijonas automobilių. Neretai iš garažų išrieda ir senutėlės, bet vis dar nenurašytos transporto priemonės. Prie vairo sėda net gerokai pagyvenę žmonės, kurie labai retai išvairuoja į gatves, todėl jau būna praradę vairavimo įgūdžius. Atrodytų, kad tokią dieną lyg ir nėra kur skubėti, tačiau kartais skubama iš įpročio, o ne iš reikalo.

Šiaulių apskrities policija spalio 31 d. – lapkričio 2 d. sieks sudaryti kuo patogesnę ir saugesnę aplinką vykstantiesiems aplankyti artimųjų kapų. Šiomis dienomis pareigūnai organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų į jas. Aplinką prie kapinių stebės Bendruomenės pareigūnai, kurių tikslas – apsaugoti transporto priemones nuo ilgapirščių, įspėti kapų lankytojus nepalikti be priežiūros savo daiktų.

Dėl didelio kapinių lankytojų srauto ir intensyvaus eismo vairuotojų prašome būti itin atidiems, kantriems ir pakantiems, į tolimesnę kelionę išvykti ankstėliau, kad nereikėtų skubėti. Tada nereikės viršyti leistino greičio ir ignoruoti kelio ženklų reikalavimų. Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, rekomenduojame iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle (pasikeisti padangas, pasitikrinti, ar veikia žibintų šviesos, stiklo valytuvai, ar yra stiklų ploviklio ir kt.). Nepatogumų patiria vairuotojai, norintys automobilius pasistatyti kuo arčiau kapinių, todėl primename, jog automobiliai gali būti statomi tik leistinose vietose ir jokiu būdu netrukdyti eismui. Prie kapinių budintys ir eismo srautus kontroliuojantys policijos pareigūnai padės jums parkuotis. Kadangi pakeliui į kapines susidaro kilometrinės automobilių spūstys, tad, esant galimybei, į kapines būtų geriau vykti viešuoju transportu, kuris švenčių dienomis bus gausus.

Siekiant išvengti kamščių, Šiauliuose planuojami laikini eismo ribojimai prie Donelaičio kapinių. Eismas Išradėjų gatve vyks tik viena kryptimi – nuo Donelaičio g. link Pramonės g. Iš pastarosios įvažiuoti į Išradėjų g. bus draudžiama.

Prie kapinių automobilių savininkai taip pat rizikuoja netekti savo turto, jei tinkamai nepasirūpina turto saugumu. Stebima tendencija, kad minėtomis dienomis padaugėja vagysčių iš šalia kapinių paliktų automobilių. Todėl labai svarbu nepamiršti elementarių dalykų: užrakinti automobilio, nepalikti atidarytų langų, stoglangių, o salone, matomoje vietoje, – rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų ar kitų vertingų daiktų, kurie tarsi masalas vilioja vagišius, kurių masinėse susibūrimo vietose yra apstu. Net ir nereikšmingas mažmožis, pavyzdžiui, nuo gėlių nuvyniotu popieriumi prikištas maišelis, gali privilioti ilgapirščius. Jei vis dėlto ryžtatės palikti daiktus mašinoje, paslėpkite juos taip, kad nebūtų akivaizdžiai matomi. Ir nepraraskite budrumo pačiose kapinaitėse. Puošdami kapavietes, degdami žvakutes, žmonės rankines palieka be priežiūros. Atrodo, akimirkai. Tačiau ir tos akimirkos pakanka, kad ją pasičiuptų miklūs ilgapirščiai, kurie ypač „medžioja“ senjorus.

Tokiomis intensyvaus gyventojų judėjimo dienomis, visada yra tikimybė, kad gali būti apvogti ilgesniam laikui be priežiūros palikti gyvenamieji namai, butai. Todėl gyventojai, ilgesniam laikui išvykdami iš namų, turėtų nepamiršti pasirūpinti savo turto saugumu, įjungti apsaugos sistemos priemones. Jei bute neįrengta signalizacija, tiesiog paprašykite kaimyno prižvelgti savo būstą.

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us