Raseinių naujienų portalas

Politika

UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ valdybos narys V. Karabinas laiku nedeklaravo privačių interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Raseinių rajono savivaldybės kontroliuojamos UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ valdybos narys Valdas Karabinas nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimų laiku pateikti privačių interesų deklaraciją (4 straipsnio 1 dalis).

Nustatyta, kad į UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ valdybą V. Krabinas paskirtas 2018 m. birželį, taigi privačių interesų deklaraciją turėjo pateikti per 30 kalendorinių dienų, tačiau to jis nepadarė iki šiol.

Atsižvelgdama į tai, VTEK įpareigojo V. Karabiną nedelsiant, bet ne vėliau, kaip per septynias kalendorines dienas pateikti privačių interesų deklaraciją.

Taip pat VTEK konstatavo, kad V. Karabinas nenusižengė VPIDVTĮ reikalavimams vengti interesų konflikto o jam kilus – nusišalinti. Tirtos aplinkybės, kai V. Karabino vadovaujama privati bendrovė esą laimėjo UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ vykdytą viešąjį pirkimą dėl gatvės remonto darbų atlikimo, o V. Karabinas sudarė sutartį tarp šių bendrovių. Tyrimo metu nenustatyta, kad jis būtų dalyvavęs rengiant, svarstant ar priimant jam, kaip UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ valdybos nariui, interesų konfliktą keliančius sprendimus. Atitinkamuose pirkimuose UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ valdyba nedalyvavo ir nepriėmė jokio sprendimo.

Nuotrauka iš socialinių tinklų

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us