Raseinių naujienų portalas

Politika

Taryba „pasirūpino“ medikais


Spalio 30 d. į eilinį posėdį rinkosi tarybos nariai. Posėdyje dalyvavo 20 iš 25 tarybos narių. Beveik 30 numatytų sprendimo projektų apsvarstyta per tris valandas. Ligoninėje lovų sumažinta daugiau nei planuota, kelionės išlaidos kompensuojamos tik gydytojams ir psichologams, o rajono biudžetui tai gali kainuoti daugiau nei 70 tūkstančių eurų. Pasisakyti teisę mūsų rajono politikai turi tik užsidėję antspauduką mero sekretoriate.

Pamiršti rinkiminiai pažadai

Pirmiausiai aptarti su švietimu susiję klausimai. Valdančiosios daugumos balsų „dėka“ reorganizuojamos 3 ugdymo įstaigos:  Gylių mokykla-daugiafunkcinis centras prijungiamas prie Viduklės darželio, Ilgižių mokykla-daugiafunkcinis centras prijungiamas prie Ariogalos gimnazijos, Žaiginio Pranciškaus Šivickio mokykla-daugiafunkcinis centras prie Šiluvos gimnazijos. Taip tyliai parašytas nuosprendis 3 kaimo mokykloms, nors didžioji dalis politikų rinkiminio laikotarpio metu kalbėjo, kad dės visas pastangas, kad išsaugotų mažas kaimo mokyklas.

Ligoninėje lovų pamažės ne 5, o visomis 7

Daug diskusijų sukėlė vienas jautriausių rajono gyventojams – Raseinių ligoninės – klausimas. Įstaigos direktorius Vidmantas Merkliopas pristatydamas sprendimo projektą, tarybos narius iš karto informavo, kad lovų skaičių jis prašo sumažinti ne 5, o jau 7. Pagrindinis mažinimo argumentas – lovų netrūksta, o lovų sumažinimas pagerintų ligoninės rodiklius. Valdančiajai daugumai, t.y. 14 tarybos narių pritarus, sprendimas priimtas.

Kelionės išlaidas kompensuos tik gydytojams ir medicinos psichologams

Tarybos nariai priėmė sprendimą iš savivaldybės biudžeto lėšų kompensuoti vykimo į darbą ir grįžimo iš darbo kelionės išlaidas tik gydytojams ir medicinos psichologams. Politikai regis pamiršo, kad ligoninėse dirba ir slaugytojos, bei slaugytojų padėjėjos. Paskaičiuota, kad per metus gali prireikti net 73 755, 36 Eur.

Ne mažai diskusijų sukėlė kitas, su medicina susijęs klausimas. Pakeista viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigos stebėtojų tarybos sudėtis. Naujoji sudėtis sukėlė susidomėjimą opozicijoje esančių tarybos narių, kilo klausimai kada, kas ir pagal kokius kriterijus atrinko politikus ir visuomenės atstovus į šią stebėtojų tarybą, nes identifikavus pavardes, paaiškėjo jų partiškumas. Opozicijoje esančių politikų pavardžių, žinoma, ten nebuvo, kaip ir asmenų nesusijusių su partijomis.

Vienų investuotojų rajonui reikia, kitų ne

Prieš keletą mėnesių valdžioje esantys rajono politikai nutarė, kad Viduklei investicijų nereikia, ir šiandien Viduklės pramonės parko idėja – „užšaldyta“. Tačiau šio posėdžio metu paaiškėjo, kad miesteliui mūsų valdžia, kaip jie teigia „pritraukia investicijų“. Viduklės apylinkėse yra suplanuota vėjo jėgainių statyba. Opozicijai pradėjus domėtis ir klausinėti, iš valdančiųjų kilo nemenkas pasipiktinimas ir kaltinimai trukdant pritraukti investicijas. Analizuojant mūsų politikų balsavimų rezultatus, sunku suprasti, pagal kokius kriterijus jie nusprendžia, kurios investicijos į savivaldybės biudžetą tinka, o kurios ne. Daug klausimų sukėlė ir vieno tarybos nario, valstiečio Rimo Gunevičiaus išėjimas iš posėdžių salės, svarstant vėjų jėgainių atsiradimą Viduklės seniūnijos teritorijoje. Pasidomėjus, kodėl tarybos narys nusišalino nuo šio klausimo svarstymo, paaiškėjo, kad nemažą ūkį turinčio P. Gunevičiaus žemė, apie 30 ha, ribojasi su žeme, kurioje yra planuojama statyti vėjo jėgaines.

Neleido kalbėti tarybos nariui, nes trūko antspaudo ant prašymo

Posėdžio pabaigoje žodžio paprašė tarybos narys V. Kuzmarskis. Tačiau rajono meras, akivaizdžiai apsidžiaugęs pastebėjo, kad tarybos nario prašymas kalbėti neužregistruotas mero sekretoriate, nėra tai pažyminčio antspaudo. Nusiimdamas nuo savęs atsakomybę priimti sprendimą, meras pasiūlė balsuoti tarybos nariams. Turint mintyje, kad valdančioji dauguma balsuoja, kaip pagal komandą, V. Kuzmarskiui kalbėti teisė buvo nesuteikta. Pasidomėjus, kokiu klausimu politikas prašėsi į tribūną, darbietis atsakė, kad šiuo metu Meno mokyklos kolektyvas patiria vieną stresą po kito: „Negano to, kad meras vieno politiko yra spaudžiamas, ar kitaip pasakius, merui yra rekomenduojama atleisti direktorę, bendruomenė yra išgąsdinta mūsų rajono valdžios planų iškelti Meno mokyklą į patalpas, kitame miesto gale. Buvau susitikime, kuriame apie tai daug diskutuota ir norėjau pateikti informaciją tarybos nariams. Kaip matėte, to padaryti man neleido.“

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us