Raseinių naujienų portalas

Politika

Savivaldybėse nuo kadencijos pradžios pasikeitė netoli šimto politikų. Ne išimtis – Raseiniai


Savivaldybės tarybos nario mandato po pavasarį vykusių rinkimų jau atsisakė ar neteko 95 vietos politikai.

Tai sudaro per 6 proc. nuo visų tarybų narių – iš viso per kovą vykusius rinkimus buvo išrinkti 1 tūkst. 502 savivaldybių tarybų nariai, įskaitant 60 savivaldybių merų. Raseinių rajone pasikeitė 2 tarybos nariai. Visi – Socialdemokartų partijos atstovai.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad dažniausiai, apie 80 proc. atvejų, mandato vietos politikai atsisakė dėl nesuderinamų pareigų. Apie 11 proc. mandato nurodė atsisakantys dėl asmeninių priežasčių.

Savivaldybės tarybos narys taip pat mandato gali netekti, jei išvyksta gyventi į kitą savivaldybę, įsiteisėjus teismo apkaltinamajam nuosprendžiui. Tokių atvejų būta keli.

Didžiausia tarybos narių kaita pastebima Rokiškio, Anykščių, Mažeikių ir Telšių rajonų savivaldybėse – pasikeitė po keturis tarybos narius.

Dvylikoje savivaldybių – Alytaus, Kauno, Kretingos, Kupiškio, Panevėžio, Vilniaus, Trakų rajonų, Panevėžio miesto ir Šiaulių miestų, Rietavo, Druskininkų, Elektrėnų – nesikeitė nei vienas savivaldybės tarybos narys.

Dėl pokyčių tarybose padaugėjo 18 moterų. Didžiąją dalį, apie 70 proc., tarybų narių sudaro vyrai.

VRK skelbia, jog dažniausi vyriški vardai tarp tarybų narių yra Kęstutis, Vytautas, Jonas, Arūnas ir Antanas. Tarp savivaldybių tarybų narių moterų daugiausia Daivų, Nijolių, Irenų, Jūračių ir Linų.

Savivaldybių tarybų nariai renkami ketveriems metams.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us