Raseinių naujienų portalas

Naujienos

„Neužgesk“ – akcija žuvusiems keliuose atminti

Lapkričio 17 d. Vilniuje (Katedros a.), Klaipėdoje (Atgimimo a.) ir Panevėžyje (Smėlynės g. 10) vyks socialinė akcija „Neužgesk“, skirta Pasaulinei dienai žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Pagrindinis šių metų akcijos akcentas – iš žvakučių sudėliotos didelės širdies kūrimas. Kviečiame ateiti ir uždegti atsineštą žvakutę už žuvusiuosius kelyje.

Renginiai prasidės Šv. mišiomis: Vilniuje 12.30 val. Vilniaus Šv. vyskupo Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedroje bazilikoje; Klaipėdoje 12.00 val. Šv. Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčioje; Panevėžyje 10.30 val. Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje.

Šios dienos paminėjimu siekiama dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, tam, kad būtų išvengta beprasmių aukų.

Edukacinėje renginio dalyje apie nelaimingus autoįvykius, kurių liudininkais tapo, papasakos specialiųjų tarnybų – policijos, greitosios ir priešgaisrinės pagalbos atstovai. Bus aukojamos Šv. Mišios, skambės poetų eilės ir dainuojamosios prozos kūriniai. Jaunųjų kelininkų klubas „Kelelis” pristatys savo šviesos ir garso instaliaciją, priminsiančią apie vykstantį karą keliuose ir jo aukas.

Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti pažymima kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį. Ji minima nuo 2005 m. lapkričio 26 d. Pagrindinis šio užmojo tikslas – pareikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl keliuose prarastų savo šeimos narių, draugų ar pažįstamų.

Renginio organizatoriai – Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Jaunųjų Kelininkų Klubas „Kelelis“.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us