Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Meras apie VTEK sprendimą: Nematau poreikio imtis papildomų sprendimų

Regis pradeda braškėti valdančiosios koalicijos, į svarbius postus deleguotų asmenų, saugi kasdienybė. Šiandien rajoninėje spaudoje publikuotas straipsnis apie aukštas pareigas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos, užimančios Irmos Juknevičienės, privačių interesų deklaraciją. Valdininkė per 2019 m. pasirodo DOVANŲ gavusi įspūdingas sumas. Jas pastudijuoti gali kiekvienas, atsivertęs Vyriausios tarnybinės etikos komisijos internetinį puslapį.

https://www.vtek.lt/deklaraciju-paieska

Tačiau tai dar toli gražu ne visos blogos naujienos. Vakar vykusiame VTEK posėdyje, priimtas nemalonus sprendimas Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriui E. Jonylai ir jo pavaduotojai I. Juknevičienei.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Edmundas Jonyla ir jo pavaduotoja Irma Juknevičienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

E. Jonyla – šių metų gegužę, o  I. Juknevičienė – birželį, taigi atitinkamas privačių interesų deklaracijas turėjo pateikti per 30 kalendorinių dienų. Tiriant nustatyta, kad savivaldybės administracijos direktorius tai padarė spalio mėnesį, o jo pavaduotoja rugsėjį – nesilaikydami nustatyto termino.  

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias VPIDVTĮ nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami.

2017 m. gruodžio 15 d. tuometis meras Algirdas Gricius išleido potvarkį, kuriuo Raseinių rajono tarybai pateikė sprendimo projektą dėl administracijos direktoriaus Remigijaus Ačo atleidimo iš pareigų. Viena iš pagrindinių tuomet įvardintų priežasčių, tos pačios komisijos (VTEK) sprendimas, kad administracijos direktorius supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Meras rajono tarybai siūlė R. Ačą atleisti iš pareigų, kaip praradusį (asmeninį) politinį pasitikėjimą.

Ar šios kadencijos meras A. Bautronis ir valdančioji dauguma bus tokie pat principingi? Parodys laikas.

„Raseinių naujienų“ redakcija merui klausimus išsiuntė raštu, nes rajono meras, skirtingai nuo aplinkinių rajonų merų, bendrauti telefonu su žiniasklaidos atstovais labai nemėgsta.

Ar planuojate valdančiojoje koalicijoje svarstyti politinio pasitikėjimo postą užimančios, direktoriaus pavaduotojos I. Juknevičienės elgesį? Valdininkas, kaip ir politikas turi būti nepriekaištingos reputacijos. Spaudoje mesti kaltinimai apie gautas p. I. Juknevičienės dovanas, meta šešėlį visiems politikams.

Šiuo metu neplanuojama  svarstyti politinio pasitikėjimo klausimo dėl I. Juknevičienės. Spaudoje pasirodžiusiai kritikai, Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja turi paaiškinimą.  Esu susipažinęs su išdėstyta nuomone bei argumentais šiuo klausimu.

Kaip vertinate vakar priimtą VTEK sprendimą dėl E. Jonylos ir I. Juknevičienės?

VTEK sprendimą dėl nustatytų pažeidimų vertinu realiai. Mano žiniomis, E. Jonyla ir I. Juknevičienė jau sprendžia šį klausimą.

Kokių imsitės sprendimų?

Nematau poreikio imtis papildomų sprendimų. 

Nuotraukos iš socialinių tinklų

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us