Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Policijos patruliai savaitgalį tramdė raseiniškius

                      Savaitgalinės Šiaulių apskrities policijos Patrulių rinktinės ir Kelių policijos tarnybos pareigūnų išvykos į aptarnaujamos teritorijos rajonus sustiprina vietinės policijos pajėgas, kontroliuojant   įstatymus ignoruojančius  vietinius gyventojus. Pastaruoju metu dėmesio centre yra Raseinių rajonas, kuriame  tokie asmenys bando vis aukščiau kelti galvas, trikdydami viešąją tvarką ir gyventojų rimtį.

                      Šeštadienį   Kelių policijos tarnybos pareigūnai Raseinių rajone iš eismo  eliminavo  3 aplinkiniams pavojų kėlusius vairuotojus, kurie prie transporto priemonės vairo sėdo neblaivūs. Du jų buvo sulaikyti pačiuose Raseiniuose, vienas – Raseinių rajono teritorijoje. Kadangi vairuotojams nustatytas girtumas, nesiekiantis pusantros promilės, jiems buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena.

                      Ne visi  Raseinių rajono vairuotojai laikosi ir kitų  Kelių eismo taisyklių: du jų  vairavo automobilius, kurie nebuvo drausti privalomaisiais transporto priemonių civilinės atsakomybės draudimais, trys nesegėjo saugos diržų, vienas vairuodamas nuo ausies negalėjo atitraukti mobilaus ryšio telefono, dar vienas, nenorėdamas išduoti pradedančiojo statuso, ignoravo reikalavimą  automobilyje prisitvirtinti nustatytos formos klevo lapo ženklą.

                      Na, o dviratininkai Raseinių nelinkę dėvėti šviesą atspindinčių liemenių. Dviems jų už tai buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

                      Penktadienį ir sekmadienį Raseinių krašte dirbo Patrulių rinktinės mobiliosios kuopos pareigūnai. Jie demaskavo du narkotikais pasilepinti sumaniusius asmenis. Šeštadienio vakarą Šiluvoje buvo sulaikytas 23 metų vaikinas, iš kurio kelnių kišenės buvo ištrauktas folijos paketėlis su augalinės kilmės, įtariama, narkotine medžiaga, o sekmadienį Katauskių kaime, įtarus neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, buvo sulaikytas 24 metų vaikinas. Koplyčios g. pastebėję du automobilius ir prie jų besibūriuojančius jaunuolius, patruliai priartėjo prie jų ir pamatė, kad vienas kažką švystelėjo tolyn ant žemės. Pasirodo, tai buvo folijos rutuliukas, kuriame, įtariama, susukta narkotinė medžiaga – marihuana. Abu sulaikytieji atsidūrė areštinėje, jiems pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Dar vienas raseiniškis  naktį praleido  Šiaulių AVPK laikinojo sulaikymo patalpose. Jis, Katauskių kaime sulaikant kvaišalus išmetusį vaikiną,  necenzūriniais žodžiais reiškė nepasitenkinimą pareigūnų veiksmais, juos visaip įžeidinėjo, žemindamas  jų garbę ir orumą. Nuo vyro alkoholio kvapas nesklido, tačiau jis elgėsi neadekvačiai, jo vyzdžiai buvo išsiplėtę, tad kilo įtarimas, kad jis gali būti vartojęs kvaišalų. Juo labiau, kad už narkotinių medžiagų vartojimą  jis jau yra baustas. Tačiau 44 metų Katauskių kaimo gyventojas  atlikti testus ligoninėje dėl apsvaigimo kategoriškai atsisakė. Jis buvo atvežtas į  Šiaulių AVPK laikinojo sulaikymo patalpas, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas už Statutinio valstybės tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą.  Sulaikytasis – žinomas ne tik mūsų šalies, bet ir Belgijos bei Nyderlandų teisėsaugai, teistas už įvairius nusikaltimus.

                        Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us