Raseinių naujienų portalas

Kita

Moteris daugiau nei mėnesį gyveno su 9 cm ilgio stiklo nuolauža

Antrą kartą gimusia moterimi medikai pavadino 54 metų šiaulietę, iš kurios kūno jie išėmė pusantro mėnesio nešiotą 9 cm ilgio stiklo nuolaužą ir dėl kurios sužalojimo policijos pareigūnai Naujųjų metų išvakarėse pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Paskutinė praėjusių metų diena Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams buvo įtempta, nes ryte buvo gautas pranešimas apie sunkią nusikalstamą veiką. Respublikinės Šiaulių ligoninės medikai informavo, kad ruošia operacijai jau porą savaičių pas juos gydomą moterį, nes jos kūne aptiko peilio geležtę, kuri buvo praėjusi per plautį, diafragmą, storąją žarną ir skrandį. Pareigūnai tuoj pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Keisčiausia tiek medikams, tiek pareigūnams buvo tai, kad moteris apie jokį incidentą, kurio metu galėjo būti sužalota, neminėjo.

Kadangi šiaulietė gruodžio 18-ąją į ligoninę dėl virškinamojo trakto negalavimų buvo atvežta iš namų, įtarimas krito ant jos artimųjų, nes smurto artimoje aplinkoje apraiškos pastaruoju metu dažnos. Buvo apklaustas moters vyras. Jis papasakojo realią ir įtikinamą sužalojimo istoriją, tačiau buvo vienas neatitikimas – moters kūne matoma geležtė ir vyro nurodytas daiktas, kuris galėjo sužaloti žmoną. Tačiau po medikų atliktos operacijos tyrėjams perduotas iš moters kūno išimtą svetimkūnis patvirtino sužalotosios vyro žodžius.

Pasirodo, lapkričio 20 d. Korsako g. gyvenanti moteris, būdama išgėrusi per stipriai trinktelėjo savo buto balkono duris ir durų stiklas sueižėjo, dalis nuolaužų iškrito ant grindų. Šeimininkas ėmė daryti tvarką – surinko išbyrėjusias stiklo šukes, iš durų išėmė duženas ir visa tai sudėjo į prie sienos stovintį kibirą. Neblaivi moteris, praeidama susverdėjo, atsišliejo į sieną ir ja nuslydo ant kibire buvusių stiklo nuolaužų. Skausmas nugaroje moters labai neišgąsdino, ji atsistojo ir išėjo į balkoną parūkyti.

Tačiau skaudėjo ir kitą dieną, ir dar kitą. Moteris manė, kad susimušė griūdama, svarstė, kad ramiai gyventi jai gal neleidžia stuburo išvarža, kurią ji turėjo. Todėl šiaulietė užsidėjo korsetą, nešiojamą, esant tokiai stuburo problemai. Galiausiai ji nebegalėjo valgyti, nes pradėjo streikuoti žarnynas. Moteris visai nusilpo. Ir tada, kai buvo jau praėjęs mėnuo nuo įvykio, ji atsidūrė ligoninėje. Tačiau medikams ji apie savo užgriuvimą ant stiklo nuolaužų net neužsiminė ir savo negalavimo su tuo nesiejo. Tik atlikus rentgeno nuotraukas, jos kūne buvo pastebėtas trikampio formos svetimkūnis, labai panašus į peilio ašmenų geležtę. Tad ir pranešime policijai jis taip buvo įvardintas. O po operacijos paaiškėjo, kad tai ne geležtė, o jos formos stiklo nuolauža. Moteris teigia net neįtarusi, jog visos problemos kilo dėl į ją susmigusios ir vidaus organus pažeidusios stiklo nuolaužos.

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us