Raseinių naujienų portalas

Naujienos

MIRĖ KUNIGAS VIRGILIJUS DUDONIS

2020 m. sausio 19 d., sekmadienį, staiga pas Viešpatį iškeliavo Kristaus Prisikėlimo parapijos rezidentas kun. V. Dudonis (1970.04.20–1996.12.01–2020.01.19).

V. Dudonis gimė Ukmergėje. 1988 m. išlaikė vidurinės mokyklos egzaminus – tačiau pažymiai buvo sumažinti dėl temos „Lietuviško žodžio išlaisvinimas iš rusizmo“. Moksleivis buvo apkaltintas antisovietinių minčių platinimu.

Vėliau V. Dudonis išsiųstas į Sibire veikusį karinį sovietinį dalinį. Grįžęs į Lietuvą, buvo verbuotas KGB, tačiau po Sausio 13-osios įvykių nusprendė įstoti į Vilniaus „Aro“ rinktinę. Po pusmečio, išgyvenęs pašaukimą (kaip prisimena, „lyg magnetas traukė Bažnyčia“), pasirinko dvasininko kelią ir įstojo į Kauno kunigų seminariją. Tai įvyko rytą po Medininkų tragedijos. 

Per savo kunigystės laikotarpį V. Dudonis tarnavo Kauno Įguloje, Kauno Šv. ark. Mykolo bažnyčioje, Raseinių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų, Alėjų Švč. Trejybės ir Kalnujų šv. Viktoro parapijose.

V. Dudonis taip pat buvo Vilkijos Šv. Jurgio, Seredžiaus šv. Jono Krikštytojo bei Paštuvos Šv. Barboros parapijų klebonas.

Dėstė buvusiame Kauno medicinos universitete, buvo Kauno „Ąžuolo“ katalikiškos mokyklos kapelionu.

Nuo 2017 m. iki mirties tarnavo Kristaus Prisikėlimo parapijos rezidentu vikaru.

Kun. Virgilijaus Dudonio kūnas bus šarvojamas sausio 21 d., antradienį, apie 16–17 val. mažojoje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje Kaune, Aukštaičių g. 4. Laidojimo Šv. Mišios sausio 23 d., ketvirtadienį, 12.00 toje pačioje bažnyčioje.

Po Mišių kun. Virgilijus bus laidojamas mažosios Kristaus Prisikėlimo bažnyčios šventoriuje.

Kauno Kristaus Prisikėlimo bei Vilkijos šv. Jurgio parapijų informacija

Bernardinai.lt

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us