Raseinių naujienų portalas

Kita

Bendras policijos ir bendruomenės darbas išgelbėjo žmogų

Raseinių rajono policijos komisariato bendruomenė sujaudinta  Lyduvėnų  ir Naudvario kaimo gyventojų pilietiškumo bei atjautos ir dėkinga už pagalbą, ieškant dingusio be žinios Naudvario kaimo gyventojo. Žmonių sutelktumo dėka dingusysis buvo rastas gyvas ir perduotas medikams.

31-nerių metų protinę negalią turintis ir sunkiai aplinkoje besiorientuojantis vyras iš namų Naudvario kaime išėjo sausio 28-osios rytą. Kai artimieji jo iki vakaro nesulaukė, kreipėsi  pagalbos į pareigūnus.  Pareigūnai šio vyro pora kartų yra ieškoję ir  praėjusiais metais. Abu kartus jis buvo nuklydęs į mišką. Vienąkart jau buvo tiek pavargęs, kad rastas gulintis  ant žemės. O buvo vasario mėnuo. Laimei, buvo operatyviai surastas ir išgelbėtas nuo sušalimo.

 Dabar gi  sausio naktis gąsdino taip pat šalčiu ir vyro reikėjo ieškoti nedelsiant. Deja, tamsa nebuvo pareigūnų sąjungininkė ir paieška buvo nerezultatyvi. Tad kitos dienos  rytą pareigūnai kreipėsi į Šiluvos seniūną,  Lyduvėnų bendruomenės pirmininką, prašydami suburti  Lyduvėnų ir Naudvario kaimų bendruomenes bendrai dingusiojo paieškai. Į kvietimą atsiliepę gyventojai gerokai padidino ieškančiųjų gretas, tad išsiplėtė ir paieškos plotas. Apžiūrinėdami pakrūmes ir kemsynus, revizuodami upelio vandenis jie pravaikščiojo iki pietų ir mažai turėjo vilčių rasti ieškomąjį gyvą. Vidurdienį prie jų privažiavo vieno kaimo gyventojo vairuojamas automobilis, kuriame sėdėjo ieškomasis. Pasirodo, vairuotojas jį pamatė klaidžiojantį Ribukų kaime ir, žinodamas, kad yra ieškomas neadekvatus žmogus, jį įsisodino į automobilį ir atvežė prie paiešką atliekančių žmonių. Surastasis pasakojo, kad naktį jis praleido kažkieno daržinėje. Vyras buvo perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.

                                     Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us