Raseinių naujienų portalas

Naujienos

V. Jacikas: Ar rajone trūksta skandalų, kad žurnalistams reikia mano kieme kurti sensacijas?

„Raseinių rajone, regis, problemų netrūksta: uždaromos mokyklos, darželiai prijunginėjami prie gimnazijų, ženkliai didinami atliekų surinkimo mokesčiai, plius įvairūs tarp valdininkų ir politikų vykstantys skandalėliai, kurie galėtų būti viešinami ir viešinami, taip sėkmingai didinant bet kurios žiniasklaidos priemonės populiarumą. Bet, kai žiniasklaidos priemonė laimi Savivaldybės veiklos viešinimo konkursą už solidžią sumą, belieka kurti savo skandalus,”- tokiu tekstu prasidėjo pokalbis su verslininku Valdemaru Jaciku.

Šiandien ryte (apie 10 val.) pasak verslininko Valdemaro Jaciko, jam paskambinusi žurnalistė iš savaitraščio „Alio, Raseiniai“ Asta Volkovaitė paklausė, kodėl prie jo namų Valstybinė vėliava yra pakabinta „aukštyn“ kojomis. V. Jacikas, šiuo metu su žmona esantys užsienyje, buvo šokiruotas tokiu teiginiu ir pasak jo, pirmas dalykas, kurį padarė, paskambino sūnui, paklausti, „kas per nesąmonės čia vyksta?“. Sūnus parskubėjęs iš darbo namo, iš tiesų pamatė, kad vėliava, kuri yra pakabinta ant kelių metrų stovo, yra apversta.

„Vėliava prie mūsų namų plevėsuoja nuolat. Neįmanoma, kad ji galėjo būti pakabinta netaisyklingai. Vakar vakare, grįžęs iš darbo, girdėjau, kad kieme loja šunys, nesureikšminau to. O štai prašom. Kažkas tikrai neturi ką veikti. Šiandien grįžęs pamačiau, kad ji ir pritvirtinta ne taip, kaip turėtų būti. Žmonės tikrai neturi ką veikti,“- komentavo verslininko sūnus.

Vėliavos stovas nėra uždaroje, aptvertoje kiemo teritorijoje. Prie jo prieiti galima bet kam, ir bet kuriuo metu. Pasak V. Jaciko, statydami stovą valstybinei vėliavai, jie ir norėjo, kad ji plevėsuotų ir būtų matoma visiems.  „Nei į galvą nebuvo šovusi mintis, kad kažkam prireiks daryti šitokias nesąmones,“- kalbėjo verslininkas.

Pasak verslininko, labai įdomią provokaciją sugalvojo „Alio, Raseinių“ žurnalistai: „Skanus skandalėlis žurnalistams Valstybinės šventės proga, ar ne? Buvęs politikas netaisyklingai iškėlė vėliavą Kovo 11-osios proga. Ir kaip tik spės dar įdėti į šios savaitės laikraštį. Tipo pažiūrėkit, koks tas darbietis Jacikas. Tik faktas tas, kad to Jaciko net namie nebuvo ir vėliava ten plevėsuoja nuolat, pakabinta kaip numato tvarka. O čia štai – „uolūs“ žurnalistai jau ryte prie mano namų tvoros fotografuoja ir skambina. Sutikit, labai galima versija, kad jie patys galėjo tą provokaciją ir sukurti,“- savo nuomonę dėstė šiuo metu užsienyje viešintis verslininkas V. Jacikas.

Norint pastebėti, reikia užsukti į svečius

Pagojukų seniūnijoje gyvenančio verslininko namai stovi pakeliui į miestelį. Šalia, neseniai įsikūrė Dubysos regioninis parkas. Direktorius Vygantas Kilčiauskas, paklaustas ar būtų pastebėjęs, kad kaimynystėje gyvenančio asmens kieme plevėsuoja aukštyn kojomis pakabinta vėliava, susimastęs atsakė: „Matote, jų vėliava  pakankamai nutolusi nuo kelio, labiau vidiniame kieme, ir tarp tikrai didžiulių medžių. Aš tiek laiko ten važinėju, bet dabar kai paklausėte ar mačiau, pasakyčiau, kad net nesu užtikrintas ar išviso ji ten kabo. Jos tiesiog nesimato,“- pasakojo direktorius.

Tokios pat nuomonės ir Pagojukų seniūnijos seniūnas Antanas Valantinas. Paklaustas ar pravažiuodamas, ar praeidamas jis pastebėjo, kad prie verslininko namų pakabinta vėliava kabo „atvirkščiai“, seniūnas nustebo: „Nustebinote. Tikrai nepastebėjau. Nelabai įsivaizduoju, kad taip būtų galima padaryti. Vaikai, štai, darydami dovanėles yra suklydę, tačiau suaugusiems žmonėms yra į kraują įaugę, kaip kabinama Valstybinė vėliava,“- kalbėjo seniūnas.

Dėl šio nemalonaus incidento V. Jaciko šeima planuoja kreiptis į teisėsaugą.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us