Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Daugiabučių namų gyventojai! Kilimėlių išnešimas iš laiptinių yra argumentuotas prašymas

Tuoj bus savaitė, kai Lietuva gyvena nauju – karantino rėžimu. Informacijos kaip elgtis, ką daryti ir ko nedaryti – labai daug. Kaip ir augančio pykčio ir nepasitenkinimo.

Vakar raseiniškiai Facebook grupėje diskutavo apie informacinius lapelius, kuriuos rado daugiabučių namų laiptinėse.

Vieni komentatoriai, realiai suvokdami situaciją, priėmė ją kaip dar vieną saugumo priemonę, kitiems toks prašymas sukėlė pyktį, trečia kategorija žmonių, pasirodo, vis dar turi išsaugojusi humoro jausmą.

SĮ „Raseinių butų ūkis“ direktorius Alfredas Brauklys paklaustas, kokiu tikslu yra prašoma gyventojų pašalinti kilimėlius iš laiptinių, paaiškino: „Ekstremalių situacijų operacijų centras mums pateikė informaciją, kad tai yra viena iš rekomendacijų saugant savo ir kitų sveikatą. Teorija nėra visiškai 100 procentų įrodyta, bet manoma, kad ant kilimėlių gali kauptis COVID-19 virusas. Neatmeskime ir minties, kad gali tekti dezinfekuoti daugiabučių  namų laiptines, tad ir prašome gyventojų tam pasiruošti,“- aiškino įmonės vadovas.

Ekstremalių situacijų operacijų centras skelbia ir papildomą informaciją, kurios reikėtų paisyti, ir kurią artimiausiu metu išvysite savo daugiabučių namų laiptinėse:

 „Siekiant išvengti  koronaviruso paplitimo, Sveikatos apsaugos ministerija primygtinai ragina daugiabučių namų gyventojus imtis priemonių šiai grėsmei mažinti. Viena iš užtvarų užkratui plisti –  laiptinės dezinfekcija. Karantino metu rekomenduojama pasirūpinti laiptinių turėklų, durų rankenų, sienų dezinfekavimu. Reguliariai vėdinti laiptines ir gyvenamąsias patalpas. Nelaikyti laiptinės jokių kilimėlių, galimi tik guminiai ir plastikiniai. Sistemingai plauti ir dezinfekuoti rankas, ypatingai išėjus ir sugrįžus į butus. Stengtis kuo mažiau vaikščioti, jei nėra tam poreikio.“

Didžiausios klaidos karantino metu: keturios rekomendacijos

1. Būnant lauke saugiu laikomas dviejų metrų atstumas. Gyventojai, ypač vyresni ir lėtinėmis ligomis sergantys žmonės, turi stengtis būti namie, o esant reikalui rinktis nuošalesnes vietas, vengti apgultų pažintinių takų ir parkų, vaikai negali žaisti kartu.

2. Grįžus iš lauko su muilu bent pusę minutės plauti rankas, geriau tinka skystas muilas. Viršutinius drabužius pakabinti atskirai nuo kitų, batus nušluostyti muiluotu šiltu vandeniu ir pastatyti atskiroje vietoje toliau nuo kitos avalynės. Svarbu neliesti veido, čiaudėti į alkūnę.

3. Patalpose svarbu valyti dažnai liečiamas vietas – durų, šaldytuvo rankenas, raktus, nuotolinio valdymo pultelius, telefonus. Patalpas valyti buitiniais plovikliais pagal instrukciją arba tirpalu – litrui šilto muiluoto vandens reikia 20 gramų sodos. Svarbu vėdinti patalpas.

4. Saviizoliacija grįžus iš užsienio būtina dvi savaites, nes užsikrėtę žmonės gali skleisti virusą net nenujausdami jokių ligos požymių. Iš oro uosto jie turėtų nevykti visuomeniniu transporto, grįžę gyventi atskirai ir nepalaikyti jokio fizinio kontakto su kitais žmonėmis.

Subscribe
Notify of
guest
3 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
inoxas.lt

Man patinka, kad pas mus daugiausia stiklo perdangos, jos ir taip dažniau valomos dėl estetinio vaizdo. Tad ir pandemijos akivaizdoje nebuvo kažkokia naujiena valyti turėklus

Giedre

Nezinau, man atrodo patalpu valymo paslaugos kaina tikrai nera tokia didele, kad daugiabuciu gyventojai negaletu samdytis profesionaliu tvarkytoju. Tuomet nekiltu ir pykciu, jog vienas vale du kartus, kitas visai nevale

Aaaaa

Kaip jas vedinti jai kaimynai ruko?

Contact Us