Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Kosmetologė L. Daujotaitė: „Dabar yra laikas sau“

Pavasaris – metas, kai didžioji dalis žmonijos, tiek vyrai, tiek moterys susirūpina savo išvaizda. Šis pavasaris – nėra išimtis, tačiau gražintis, kreiptis pas specialistus, tapo sudėtinga. Sporto klubai – uždaryti, grožio salonų durys – užrakintos. Praėjusią savaitę kalbinome plaukų meistrę, šį kart pokalbis su kosmetologe Laisvyda Daujotaite. Kaip prižiūrėti problematišką odą, kaip apsisaugoti nuo vis aktyvėjančių saulės spindulių, kokia turėtų būti kasdieninė odos priežiūra ir žinoma, o ką daryti su formos netekusiais antakiais?

– Pirmiausiai, gal pakalbėkim apie tai, kaip sekasi išgyventi karantiną? Ką veikiate, kai atsirado tiek daug laisvo laiko?

– Karantino metu atsiradus daug laisvo laiko, stengiuosi jį išnaudoti kuo prasmingiau. Pavasarį grožio specialistams organizuojama bene daugiausiai seminarų, tad džiaugiuosi, kad dauguma jų persikėlė į virtualią erdvę. Visi norintieji, turime galimybę mokytis iš geriausių, net jei jie kitame pasaulio gale. Stengiuosi palaikyti ryšį su klientais, teikiu konsultacijas nuotoliniu būdu, dalinuosi naudingais patarimais savo Facebook darbui skirtoje paskyroje.

– Kosmetologo darbas nėra tik klientų gražinimas. Yra atlieka daug gydomųjų procedūrų. Ką patariate daryti savo klientėms, kaip puoselėti probleminę odą, kuriai reikalinga speciali priežiūra? Ar tenka konsultuoti nuotoliniu būdu?

– Riebiaodės ar mišriaodės karantino laikotarpį išgyvena kiek sunkiau, nes tokia oda linkusi kimštis, todėl labai rekomenduoju namuose turėti šveitiklį. Tai galėtų būti švelnus giluminis porų valiklis arba enzimis pilingas. Svarbu, kad šveitiklyje nebūtų stambių abrazyvinių dalelių, nes jomis galime pažeisti odą saugančią hidrolipidinę mantiją. Taip pat, viena iš efektyviausių grožio priemonių, kuri reikalauja saulės vengimo, yra retinolis. Karantinas yra tiesiog idealus laikas išbandyti šią kosmetinę medžiagą. Retinolis yra didelės koncentracija vitaminas A, kuris intensyviai atnaujina odą, mažina poras, pigmentaciją, randelius ir spuogus. Jį galima įsigyti vaistinėse, kosmetikos parduotuvėse, tačiau, jei tik yra galimybė, rekomenduočiau dėl šios priemonės pasikonsultuoti su savo kosmetologu. Jis, atsižvelgiant į jūsų odos tipą, galės parinkti pačią efektyviausią ir tinkamiausią priemonę.

Tarp klienčių esate žinoma, kaip puiki antakių meistrė. Ar klientės „išgyvena“ be pagrindinio veido akcento, gražiai nudažytų antakių?

– Tai viena aktualiausių problemų šiandien. Klausiančioms, ką daryti, akcentuoju, kad savarankiškai eksperimentuoti su antakiais karantino metu, ir apskritai, nerekomenduoju. Netaisyklingai juos išpešiojus, galima išgauti neestetišką formą, kuri gadins veido bruožus, o ištaisyti ateityje gali būti labai sunku ar net neįmanoma. Be to, netinkamai išrovus plauką ir pakeitus jo augimo kryptį, plaukas gali tiesiog įaugti.

Tuo tarpu antakių dažymas yra šiek tiek paprastesnis procesas. Kaip tai padaryti, nesunkiai rasite informacijos internete ar pasitarę su specialistu. Visgi, nepamirškime, kad yra daug alternatyvų ilgalaikiams dažams – antakių želė, šešėliai bei pieštukai, tad, jei tik galite, leiskite antakiams šiuo metu pailsėti ir plaukeliams ataugti. Vešlūs ir pilnai ataugę antakiai šiuo metu labai madingi visame pasaulyje, tad tikiuosi, kad visuotinis karantinas paskatins moteris labiau pasitikėti natūraliu grožiu.

Ką patariate tom nekantriom moterim, kurioms šis karantinas – pasaulio pabaiga?

– Prisiminkite, kad šis metas, nors ir nemažai ką atėmė, bet ir daug ką davė: grynas oras, atokvėpis, miegas, atsipalaidavimas, galimybė mankštintis namuose, surasti laiko sveikesnei mitybai, meditacija ir prisiminti, kad jūsų kūnui reikalingas vanduo. Tai yra pamatas sveikai, gražiai odai.

Kokie būtų jūsų patarimai, kaip turėtų atrodyti kiekvienos moters, merginos, vyro rytas, kurie nori džiaugtis gražia ir skaisčia oda? Kokie yra būti ritualai?

– Rytinį ritualą rekomenduoju visada pradėti nuo elementaraus veido nuprausimo. Tyrimais įrodyta, kad miego metu riebalinių liaukų veikla yra ženkliai aktyvesnė nei dienos metu. Tačiau nedžiovinkite ir nešarminkite odos, venkime agresyvių prausiklių. Patariu rinktis švelnias priemones, tokias kaip micelinis vanduo arba pienelis. Antras etapas – odos tonizavimas, be kurio neatstatysime odos hidrolipidinio balanso. Trečiasis etapas – paakių kremo naudojimas. Jį galima tepti ir aplink lūpas, nes lūpų sritis yra labai jautri, oda plona ir ilgainiui raukšlėjasi. Ketvirtasis – individualiai parinktas veido kremas, atitinkantis jūsų amžiaus kategoriją, odos tipą ir būklę. Nevalia pamiršti kaklo ir dekoltė.

Nors karantinas mus įpareigoja likti namuose, tačiau, šviečiant saulei, sėdėti užsidarius tampa nepakeliama kančia. Toms, kurios išeina pasivaikščioti ar pasikaitinti saulutėje, primenu, jog kiekvienai odai būtina apsauga nuo žalingų saulės spindulių. Saulės spinduliai yra kenksmingi mūsų odai, kad ir kokia ji dabar būtų miela ir reikalinga. Filtrus naudokite ant savo įprastų dieninių kremų arba tiesiog, rinkitės kremą, kuris turi SPF filtrą. Nepamirškite, kad tokių kremų negalima naudoti nakčiai.

Kokie turėtų būti vakaro ritualai? Ar jie būtini, jei kalbėtume apie moteris, kurios dabar dirba iš namų ir nesidaro kiekvieną dieną makiažo?

– Vakariniai grožio ritualai kartais visai nepelnytai užmirštami, tačiau būtent naktį, kai ilsisi kūnas ir mintys, vyksta aktyviausi odos regeneracijos procesai, todėl labai svarbu ją tinkamai paruošti šiam darbui: kruopščiai nuvalyti makiažą bei nešvarumus ir palepinti odą stimuliuojančia ir stiprinančia naktine kosmetika.

Kiekvieną vakarą pradėkite nuo makiažo ir ant odos susidariusių nešvarumų nuvalymo valiklio pagalba. Tam puikiai tiks micelinis vanduo. Atminkite, kad micelinis vanduo pašalina didžiąją dalį nešvarumų, tačiau pilnai jų nenuvalo, todėl būtinai veidą nuprauskite ir prausikliu. Viena pagrindinių moterų daromų klaidų – toniko nenaudojimas. Jis yra būtinas, nes po odos valymo prausikliu keičiasi natūralus odos Ph ir oda tampa dirgli. Tonikas puikiai atstato barjerinę odos apsaugą. Kadangi ant rankšluosčių kaupiasi bakterijos bei riebalų likučiai, savo klientams rekomenduoju po kiekvieno prausimo veidą nusausinti naudojant vienkartinę servetėlę, nes taip pašalinami valiklio ir toniko likučiai ir oda yra mažiau dirginama. Nakčiai visada rekomenduoju rinktis priemones su intensyvesne ir didesnės koncentracijos sudėtimi, kurios sugrąžintų odai drėgmę, suteiktų lipidų bei atstatytų jos apsaugines savybes – tam puikiai tinka serumai. Paskutinis etapas – tai intensyvūs naktiniai veido bei paakių kremai.

– Šiuo metu, laiko tikrai yra. Kokia patartumėte veido kaukes? Gamintis pačioms iš natūralių produktų, ar kaip tik, kad ir pigesnė, bet geriau įsigyta vaistinėje?

– Man, kaip profesionalei, atrodo keista, kad XXI a., kai biochemija tikrai labai pažengusi, žmonės vis dar patys nori kurtis veido priemones iš maisto produktų, dažniausiai pabrėždami, kad anksčiau moterys tai naudojo ir turėjo gražią odą. Taip, bet prisiminkime, kokiomis sąlygomis tada žmonės gyveno: natūralesnė aplinka, daugiau gryno oro, pačių auginti gyvuliai, daržai, tad ir produktai buvo iš tiesų natūralūs. Esu prieš namines kaukes, kurias žmonės patys darosi namuose, nes dažniausiai nežino, kaip taisyklingai jas naudoti, ką tepti ant veido ir ko ne. Tačiau nesu prieš kaukes apskritai, priešingai – net labai už, jas tikrai reikia naudoti. Klientams visuomet rekomenduoju į kasdieninės odos priežiūros priemonių sąrašą įtraukti įvairias veido kaukes, kurios turi konkretų poveikį odai (drėkinamąjį, raminamąjį, stimuliuojamąjį, valomąjį ir pan.). Veido kaukę reikėtų rinktis atsižvelgiant į odos tipą ir turimas problemas. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į kaukės sudedamąsias dalis, kokie ingredientai ją sudaro, ar jie bus tinkami konkrečiu atveju. Geriau rečiau, bet tinkama priemone lepinti veido odą, tuomet ir rezultatai bus akivaizdūs bei ilgalaikiai.

Ir pabaigai. Ar ši situacija, karantinas ko nors moko?

– Manau, labiausiai moko tinkamai susidėlioti vertybes. Tai, kad šeima – mūsų tvirtovė. Artimieji tampa svarbesni, nei tu pats. Kai negali bet kada nuvažiuoti pas mamą, suvoki, kas yra brangiausia. Visa kita – kaip minimalistiniame dizaine. Nereikalinga ornamentika.

Subscribe
Notify of
guest
4 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
kaina

Žinoma, per karantiną labai trūko apsilankymų pas kosmetologę. Tačiau pagrindinius odos priežiūros principus žinau, kosmetiką senokai išsirinkau ir nebeeksperimentuoju. Daugiausiai keblumų tikrai iškilo dėl antakių korekcijos.

Gabrielė

Manau, jog veido masažas nepelnytai pamirštama procedūra, galinti labai pagelbėti. Net užsiregistravau į kursus https://sgakademija.lt/veido-masazo-kursai/ nes manau, jog ne tik sau, bet ir klientėms privaloma šią procedūrą atlikti siekiant maksimalaus rezultato.

Greta

Ko gero neverta per daug savivaliauti. Kosmetologo specialybė yra tam, kad padėtų žmonėms palaikyti gerą odos būklę, pašalinti atsiradusius trūkumus. Juk dabar ir įvairūs aparatai veido procedūroms supirkti kone kiekviename geresniame kosmetologo kabinete. Tereikia jais pasitikėti.

Koni

Visiškai pritariu! Dabar tikrai laikas sau ir nereikia sau nieko gailėti, nes mes pačios esame vienintelis sutvėrimas, kuriuo tikrai galime pasirūpinti 🙂 Aš pati kiekvieną mėnesį renkuosi vis naują veido masažą čia https://www.pasiutuslape.lt/veido-masazai ir naujos patirtys ir manau pilnesnis veido priežiūros išpildymas 🙂 plius, paieškojus galima save palepinti ir su nuolaidomis 🙂

Contact Us