Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Darbą leista atnaujinti visoms parduotuvėms, nuo pirmadienio – lauko kavinėms

Vyriausybė trečiadienį iki gegužės 11 dienos pratęsė karantiną bei leido atnaujinti darbą daliai verslo. Jau nuo ketvirtadienio gali veikti visos parduotuvės, įskaitant ir esančias prekybos centruose, taip pat leista turguose prekiauti augalais, sėklomis ir trąšomis . 

Likusi dalis sušvelninimų įsigalios nuo pirmadienio – tuomet veiklą galės atnaujinti lauko kavinės, muziejai, bibliotekos, kirpyklos.

Be to, nuo pirmadienio leista organizuoti vairavimo ir orlaivių valdymo egzaminus, lankytis golfo, teniso, sporto aikštynuose lauke, eiti į zoologijos, botanikos sodus, tačiau tik veikiančius lauke.

Kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigas galės lankyti ne didesnės nei dviejų asmenų grupės arba didesnės, jei tai yra vienos šeimos nariai. Šios įstaigos, taip pat ir kirpyklos bei manikiūro salonai taip pat privalės laikytis 10 kv. metrų ploto reikalavimo, arba aptarnauti vieną asmenį.  

Nuo pirmadienio leista nedėvėti apsauginių kaukių valgant viešojo maitinimo įstaigose.

Vyriausybė taip pat numatė, kad savivaldybės privalės užtikrinti vaikų ir neįgaliųjų priežiūrą, maitinimą ir mokymą, jei yra gautas tėvų ar globėjų prašymas su darbdavio pažyma, kad darbuotojas negali dirbti nuotoliniu būdu ar užtikrinti neįgaliųjų priežiūros namuose. 

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad tai „ypač aktualu žmonėms, kurie turi dirbti, arba jau galės pradėti dirbti darbo vietoje, o ne namuose, ir neturi kur palikti vaikų“.

„Savivaldybių pareiga – pasirūpinti jūsų ir panašių į jus vaikų užimtumu, priežiūra ir maitinimu. Kur tiksliai, kokioje vietoje, dienos centre ar kitur – tai nuspręs pačios savivaldybės“, – teigė jis. 

Praėjusią savaitę Vyriausybė jau leido dirbti ne maisto parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms. 

Vėliau planuojama atverti visas viešojo maitinimo įstaigas ir sveikatos paslaugas, sporto klubus, laisvalaikio ir pramogų centrus, švietimo įstaigas. Ketvirtuoju etapu būtų leidžiami masiniai renginiai.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą Lietuvoje kovo 16 dieną įvestas karantinas: sustabdyta visų ugdymo įstaigų, užsidarė dauguma prekybos vietų, išskyrus maisto produktų parduotuves ir vaistines.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us