Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Informacija apie bibliotekos veiklos atnaujinimą

Vyriausybei sušvelninus karantino reikalavimus, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka  nuo balandžio 27 dienos vėl priims lankytojus. Biblioteka užtikrins, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų. Šiame etape biblioteka teiks tik dalį įprastų fizinių paslaugų arba jos dėl saugumo bus teikiamos su apribojimais. Tikimės bibliotekos lankytojų supratingumo ir atsakingumo.

Svarbi informaciją apie paslaugų teikimą:

  • Įeiti į pastatą bus galima tik per pagrindinį įėjimą (nuo Vytauto Didžiojo g.pusės). Lankytojai į vidų galės patekti ir būti 1 aukšto hole tik su veido kaukėmis, papildomai rekomenduojama mūvėti pirštines. Viduje nusiimti kaukę griežtai draudžiama.
  • Pagrindinis knygų išdavimas į namus (iš Skaitytojų aptarnavimo ir kraštotyros  skyriaus, Informacinių paslaugų ir literatūros skyriaus, filialų fondų) bus atliekamas bekontakčiu būdu, reikalingas knygas iš anksto užsisakius telefonu arba elektroniniu paštu. Suaugusieji turėtų kreiptis  tel. 8-428-52342, e. paštas aptarnavimas@raseiniai.rvb.lt Vaikai ir jaunimas iki 16 m. –   tel. 8-428-51328, e. paštas vaiku@raseiniai.rvb.lt
  • Rekomenduojame pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos, ir tik tada eiti į biblioteką.
  • Atsiimant knygas laikytis ne mažesnio nei 2 metrų atstumo tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių (jei atsiimti ateitų keletas asmenų tuo pačiu metu)
  • Gražinti atneštas knygas lankytojai įdeda į knygų grąžinimo įrenginį, esantį prie pagrindinio įėjimo į biblioteką.
  • Grąžintos knygos bus karantinuojamos.
  • Lankytojus aptarnaus darbuotojai, aprūpinti visomis saugumo priemonėmis.
  • Prie įėjimo į biblioteką ir bibliotekoje lankytojams bus pateikta informacija apie būtinybę laikytis asmens higienos (rankų higiena, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketas, kt.).
  • Aplinkos valymas ir dezinfekcija bibliotekoje bus atliekama vadovaujantis Rekomendacijomis dezinfekcijai sveikatos priežiūros įstaigose ir ne sveikatos priežiūros patalpose (kai galimas užteršimas SARS-COV-2 virusu). Tuo metu lankytojai nebus aptarnaujami.

Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais 9.00-16.00 val., šeštadieniais ir sekmadieniais –karantino metu nedirbame.

Dar viena svarbi naujiena. Paslaugos nebus teikiamos Periodinių leidinių, kompiuterių ir interneto skaityklose, žaislotekose, vaikų edukaciniuose kambariuose ir kūrybinėse dirbtuvėse. Žurnalus ir laikraščius galima užsisakyti išsinešimui į namus. Išduodant šiuos leidinius lieka Naudojimosi biblioteka taisyklėse nustatyti ribojimai.

Ši informacija ir paslaugų teikimas gali keistis atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus, oficialias rekomendacijas ar iškilus praktiniam poreikiui juos patikslinti. Visa aktuali informacija bus skelbiama Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos  interneto svetainėje www.raseiniai.rvb.lt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us