Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Mokslo metai Raseinių rajone bus baigiami nuotoliniu būdu

Raseinių rajono savivaldybės administracija informuoja, kad bendrojo ugdymo įstaigos Raseinių rajone mokslo metus šiemet baigs nuotoliniu būdu.

Atsižvelgiant į tai, kad nuo gegužės 18 d. leista veikti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėms, nuo ateinančio pirmadienio savo duris atvers Raseinių rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos. Siekiant užtikrinti saugią aplinką, bus privaloma laikytis nustatytų infekcijos plitimo prevencijos reikalavimų, kurie pateikiami Sveikatos apsaugos ministerijos internetinėje svetainėje: https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/nustatyta-kaip-tures-dirbti-nuo-pirmadienio-duris-atversiancios-mazuju-ugdymo-grupes.

Švietimo ir sporto skyriaus ir Raseinių rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarime galutinai priimtas sprendimas:

• Leisti bendrojo ugdymo įstaigoms pabaigti mokslo metus nuotoliniu būdu.

• Tęsti priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymą bendrojo lavinimo įstaigose nuotoliniu būdu.

• Nors mokslų metų trukmė priklauso nuo švietimo įstaigų, tačiau nuspręsta, kad pradinis ugdymas vykdomas ne ilgiau kaip iki birželio 5 d., pagrindinis ugdymas ne ilgiau kaip iki birželio 18 d., o abiturientams mokslo metai baigsis ne vėliau kaip iki gegužės 25 d.

   Savivaldybė įsipareigoja brandos egzaminų proceso metu aprūpinti egzamino vykdytojus ir abiturientus reikiamomis apsaugos priemonėmis: abiturientus apsauginėmis veido kaukėmis, o vykdytojus apsauginiais veido skydeliais.

Šaltinis: www.raseiniai.lt

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us