Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Parengtos rekomendacijos maldos namams

Švelnėjant karantino sąlygoms, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė rekomendacijas, kaip saugiai organizuoti bei lankytis religinėse apeigose.

Visų pirma, rekomenduojama riboti dalyvių skaičių bei užtikrinti saugų atstumą tarp žmonių.

Be to, nerekomenduojama religinėse apeigose dalyvauti žmonėms, priklausantiems rizikos grupei: vyresniems nei 60 m., sergantiems lėtinėmis ligomis.

Prie įėjimo į maldos namus ar kitoje gerai matomoje vietoje turi būti pateikta informacija, jog draudžiama dalyvauti pamaldose žmonėms, kuriems pasireiškia karščiavimas ar turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) arba jiems yra privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu. Taip pat turi būti pateikta informacija apie prievolę dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, asmens higienos laikymąsi (rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo). 

Be to, gerai matomoje vietoje reikia pakabinti rankų dezinfekcijai skirtą priemonę.

Visi vyresni nei 6 m. religinių apeigų dalyviai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, išskyrus kunigą, laikantį šv. Mišias. Taip pat laikytis saugaus, ne mažesio kaip 1-2 metrų, atstumo vienas nuo kito. 

Rekomenduojama šv. Komuniją dalinti žmonėms į rankas.

Taip pat yra nerekomenduojamos religinės apeigos, kurių metu kunigas ar kitas dvasininkas turi tiesioginį fizinį kontaktą su daugiau nei vienos šeimos asmenimis, pvz. teikiant Sutvirtinimo sakramentą.

Religinių apeigų dalyviai, išskyrus dvasininkus ar kitus maldos namų darbuotojus, turi vengti fizinio kontakto su relikvijomis, kryžiais ir kitais relikvijoriais, vengti fizinio kontakto su kitais asmenimis, pvz. spausti vieni kitiems ranką. Be to, turi būti užtikrinta, kad nebūtų vandens induose švęstam vandeniui.

Taip pat maldos namuose rekomenduojama nuolat valyti bei dezinfekuoti dažnai liečiamus paviršius (durų rankenas, suolus, kėdžių atramas ir kt.)

Pilnas rekomendacijas rasite čia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us