Raseinių naujienų portalas

Naujienos

UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ – „Rasų“ prieglauda?

2019 metų balandžio mėnesį prisiekė naujai kadencijai išrinkti tarybos nariai. Suformuota valdančioji dauguma (konservatoriai, socialdemokratai, valstiečiai ir tvarkiečiai) deklaravo norą dirbti skaidriai, sąžiningai ir žinoma, rajono labui. Tačiau jau pirmi naujosios valdžios darbo mėnesiai parodė, kad tiek rinkiminiai pažadai, tiek gražios deklaracijos – tik kalbos. Vadovaujantys postai paskirti bendrapartiečiams, ar konkrečiai politinei partijai ar politikui prijaučiantiems asmenims (UAB „Raseinių autobusų parkas“, UAB „Raseinių vandenys“). Naujoji valdžia iš savivaldybei priklausančių UAB-ų „iškrapštė“ nepalankūs, kitoms partijoms priklausančius/prijaučiančius specialistus.

Kad naujoji Raseinių valdančioji dirba principu „įdarbink ir bus taviškis“ paaiškėjo dar kadencijos pradžioje. Formuodami opoziciją darbiečiai (3 tarybos nariai), Visuomeninis rinkimų komitetas „Pilietiškas pasirinkimas (3 tarybos nariai) kvietė prisijungti Visuomeninį rinkimų komitetą „Už Rasus“, kuriems rinkimuose pavyko iškovoti 4 mandatus.

Tačiau į organizuojamus, opoziciją telkiančius susitikimus, vis nepavykdavo prisikviesti buvusio darbiečio, šiuo metu Visuomeninio rinkimų komiteto „Už Rasus“ atstovo  Ričardo Bartkaus. Neilgai trukus paaiškėjo nenoro bendrauti priežastis. Tarybos narys rado prieglobstį, tiksliau buvo įdarbintas UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ Ariogalos padalinyje. Veterinaro išsilavinimą turintis politikas šiuo metu užima meistro pareigas. Prieš tai buvusioje kadencijoje palikęs darbiečių gretas ir prisijungęs prie judėjimo „Už Rasus“ politikas buvo įdarbintas UAB Raseinių šilumos tinklai, direktoriaus pavaduotoju.

2018 m. vasarą, kai Raseinių rajono politinėje padangėje jau buvo persiformavusi valdančioji dauguma, UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ valdyba (tuo metu jai vadovavo konservatorius Vidmantas Merkliopas) patvirtino naują vadovą – Sigitą Kleišmantą. Iki naujajam vadovui perimant vadovavimą į savo rankas, buvo teigiama, kad „Komunalinį ūkį“ kuravo Raseinių liberalai. Šiuo metu tai jau konservatoriams prielanki įmonė, kuri priglobia visus reikalingus. Pirmiausiai įdarbinamas tarybos narys Ričardas Bartkus, o nuo šių metų gegužės 11 d. ten darbą rado kita rasų tarybos narė Jūratė Garliauskienė.

Iki tol LR Seimo narės Vidos Ačienės padėjėjos pareigas vykdžiusiai tarybos narei puikiai sekėsi oponuoti valdančiajai daugumai, tačiau keletą pastarųjų balsavimų sukėlė didesnių abejonių. Po Jūratės Garliauskienės balsavimo „UŽ“ mokyklų uždarymo klausimu, Seimo narė ją atleido. Po kelių savaičių J. Garliauskienė, ikimokyklinės pedagogikos ir psichologijos dėstytojos specialybę turinti politikė, įdarbinta UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ atliekų tvarkymo skyriaus specialiste.

Šiuo metu UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ internetiniame tinklapyje vis dar patalpintas darbą siūlantis skelbimas panašioms (?) pareigoms užimti, kuriame išdėstyti ir minimalūs reikalavimai: asmuo turi turėti bent jau aukštesnįjį išsilavinimą aplinkosaugos, verslo vadybos, logistikos, apskaitos ar kitoje, panašioje srityje. Galima suprasti, kad ikimokyklinė pedagogika ir psichologija patenka į sritį „panaši sritis“. Kaip ir veterinaro išsilavinimą turintis politikas tikrai gali puikiai atlikti meistro pareigas.

Įdarbindami bedarbius ar silpnų įsitikinimų politikus, rajono valdantieji užsitikrina ženkliai gausesnį palankių, visuomet „UŽ“ rankas keliančių tarybos narių būrį. Šiandien jų jau 17 iš 25.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us