Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Girkalnio seniūnijoje užsidegė laukuose dirbęs traktorius

Šiandien vakare, Girkalnio seniūnijoje Surmantų kaimo ribose užsiliepsnojo laukus dirbęs traktorius.

Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informuoja, kad prasidėjus javapjūtei labai padaugėjo pranešimų apie laukuose liepsnojančią žemės ūkio techniką.

Kauno PGV informacija:

Prasidėjus javapjūtei, ugniagesiai gelbėtojai sulaukia ypač daug pranešimų apie laukuose liepsnojančią žemės ūkio techniką. Ugniagesiai yra pasiruošę akimirksniu išvykti į pagalbą ūkininkams, tačiau primena, kad laikantis tam tikrų taisyklių gaisrų galima išvengti arba bent sumažinti jų kilimo riziką.

Kombainai dažniausiai užsidega dėl netvarkingos degalų tiekimo sistemos, elektros įrangos bei besisukančių mechanizmų. Išlekiančios iš variklio išmetimo vamzdžio kibirkštys, trumpasis elektros laidų jungimasis, ant velenų ir kitų kombaino mechanizmų apsivynioję šiaudai, susikaupusios dulkės, į besisukančių būgnų mechanizmus patenkantys pašaliniai kieti daiktai dažniausiai ir tampa tokių gaisrų priežastimi.

Primename, kad naudojamų gesintuvų turi būti nepasibaigęs garantinis laikas arba galiojantis techninės patikros laikas. Žemės ūkio technika turi būti aprūpinta gesintuvu, būtų gerai turėti ir kastuvą, kad ugnį galima būtų nuslopinti žemėmis. Jei ūkio teritorijoje yra vandens šaltinis, jis turi būti pažymėtas ir įrengtas privažiavimas kietu pagrindu prie jo, taip pat žemdirbiai turi žinoti artimiausius vandens šaltinius, esančius šalia dirbamų laukų. Esant galimybei, prie laukuose dirbančios technikos reikia pasirūpinti cisterna su vandeniu. Žemės ūkio techniką eksploatuoti su tvarkingomis degalų tiekimo sistemomis, elektros įranga ir instaliacija bei besisukančiais mechanizmais. Technikos neremontuoti, neatlikti suvirinimo darbų ražienų laukuose, šalia nekultų javų. Nekrauti akumuliatorių, neišimtų iš žemės ūkio technikos.

Žemės ūkio technika ir įrenginiai dega greitai, neretai atvykusiems ugniagesiams jos išgelbėti jau nepavyksta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us