Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseiniškių namuose – nelegalūs ginklai, šaudmenys, naminė degtinė ir jos gamybos įranga

Rugpjūčio mėnesio pradžioje Šiaulių apskrities policijos Raseinių rajono policijos komisariate buvo gauta informacija, kad Šiluvos seniūnijoje, kaimo pakraštyje, gyvenantis vyras brakonieriauja ir laiko nelegalius ginklus. Policijoje nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimą kontroliuojančio prokuroro prašymu buvo kreiptasi į teismą dėl kratos įtariamojo namuose sankcionavimo. Gavus teismo nutartį, pareigūnai ėmėsi atlikti kratą ir patikrinti anksčiau gautą informaciją. Įtarimai pasitvirtino su kaupu.

Rugpjūčio 12-ąją nuvykę policijos pareigūnai pirmiausiai rado ne ginklus, o naminės degtinės gamybos įrangą. Namo šeimininkas visai nesislėpdamas kieme laikė didžiulę, įprastai vandeniui skirtą skirtą talpą su 1315 litrų raugo. Degtinė dar nebuvo pradėjusi varvėti, sodyboje pareigūnams jos aptikti nepavyko.

Vyriškio elgesys kaipmat išdavė, kad namuose jis ne tik verda naminukę, bet ir turi to, ko atvyko pareigūnai.

Atlikę kratą, pareigūnai ūkiniame pastate, o taip po atliekų konteineriu ir šiene, rado tris ginklus: graižtvinį šautuvą „Tikka T3“, 5,6 mm kalibro graižtvinį šautuvą su optiniu taikikliu ir 12 kalibro šautuvą „Baikal“. Be ginklų rasta ir 30 šovinių. Vyras neneigė, kad ginklai priklauso jam, sakė, leidimų jiems neturi.

Policijai jau žinomo dėl naminės degtinės gamybos ir dėl vagysčių teisto vyro vėl laukia dideli nemalonumai. Raseinių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis bei ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminimo bei laikymo.

Dėl naminukės gaminimo ir laikymo teks atsakyti ir 54-ių metų Raseinių miesto gyventojui. Rugpjūčio 15 d. Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai vyro namo palėpėje rado 90 litrų raugo nelegaliai degtinei gaminti ir 15 litrų skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. 

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us