Raseinių naujienų portalas

Pramogos

Justas Pocius: „Nemėgstu štampuotų veidų. Kiekvienai klientei surandu akcentą“

Laužyti standartus, nusistovėjusias normas galima ne tik mojuojant ir rėkiant, o ramiai, tikint savimi daryti, tai kas tau patinka. Ir tada viskas lengva. O kalbant apie mūsų pašnekovą, net neatrodo, kad jam reikėjo kažką laužyti ar įrodinėti. Justas natūraliai įsiliejo į grožio pasaulį ir vis dažniau moterys pasirenka šio jauno žmogaus, vizažisto kėdę. Susipažinkite – Justas Pocius, 17 metų vaikinas, kuriam, tai kad vizažistų pasaulis labiau moteriškas, netrukdo mesti iššūkį ir užsiimti mėgstama veikla.

Labai įdomu klausyti jauno žmogaus, kuris pasakodamas apie save dėsto, tarsi būtų įveikęs jau kelias dešimtis savo gyvenimo metų: lankiau šokius, baigiau teatrinius mokymus, dainavimą. Faktas, kad tai visur save bandanti, ieškanti ir nenustygstanti vietoje asmenybė. Neseniai Justas nutarė, kad gana gražinti tik savo aplinkos moteris ir merginas ir savo paslaugas – makiažo specialisto – pasiūlė visoms dailiosios lyties atstovėms. Tad išėjo iš „pogrindžio“, išsinuomojo darbo vietą ir kibo į darbus, leisdamas kritikams ir skeptikams savo nuomonę pasilaikyti sau.  „Makiažas man – dar viena meno sritis,“- sako jaunasis pašnekovas.

Apšilimui ir susipažinimui keletas „blic“ klausimų Justui:

Kaip save pristatytum? Esu „nurautas“ menininkas;

Didžiausias pomėgis? Iki šiol man patiko viskas: ir šokti, ir dainuoti, ir vaidinti. Šiandien – makiažo subtilybės;

Mėgstamiausia vieta? Labiausiai patinka lauko kavinės. Net matau tą vaizdą: sėdi kažkur senamiestyje, lauke, įsisupęs į šiltą pledą, geri kavą ir kalbi su draugais…

Ko labiausiai nemėgsti? Kaip bebūtų keista, nelabai mėgstu lietuviškos virtuvės. Ji tikrai ne man. O kalbant apie žmones, nemėgstu žmonių su kaukėm, dviveidžių. Nors iš kitos pusės, tikriausiai visi mes turime kaukes;

Asmenybė, kuri tau yra autoritetas? Oi, reikia pagalvoti. Pirmiausiai žinoma tėvai. O daugiau… (mąsto), na žinokit nėra tokio. Aš labiau žaviuosi, kažkokiais žmonių atskirais bruožais, bet kad turėčiau kažkokį dievaitį – ne, jo nėra.

– Justai, pakalbam apie tavo pomėgį gražinti moteris. Nuo kada tuo pradėjai domėtis?

– Nuo vaikystės. Mane visuomet supo daug moterų. Nuo mažų dienų matydavau, kaip jos gražinasi, parduotuvėse renkasi priemones. Tad mano pomėgis vizažui galima sakyti augo kartu su manimi. Jau senokai stebiu įvairias video pamokas, kaip kuriamas makiažas. Tada pradėjau gražinti savo šeimos moteris, drauges, tad po truputį visas tas pomėgis ir įsivažiavo.

– Sutik, vyrų vizažistų yra labai nedaug. Kaip manai kodėl? Kodėl šioje srityje dominuoja moterys?

– Aš manau, kad yra nemažai užsislėpusių talentų, galbūt net ir Raseiniuose. Vyraujanti visuomenės nuomonė, kad tai nevyriškas darbas ir apsunkina tą „išlindimą“ į viešumą. Man tai niekada nesudarė sunkumų. Didelę įtaką turi tėvai, nes ypač jaunam žmogui jų nuomonė ir palaikymas yra svarbu. Aš esu dėkingas saviškiams, kad jie man leidžia save išreikšti visur, kur aš tik noriu. Dar daug įtakos daro draugai ir jų nuomonė. Mano aplinkoje visi mano meniniai nukrypimai yra priimami ir palaikomi. Esu pirmas Raseiniuose į viešumą išlindęs vizažistas ir tikiuosi, kad tai bus geras startas kitiems. Pasaulyje pilna puikių vyrų – makiažo meistrų.

– Remiantis stereotipais, tikriausiai reikėtų sakyti, kad vyrai kitaip mato moterį ir turėtų būti geresni vizažo specialistai, ką manai?

– Mano nuomone, jei vyras dirba tokį darbą, tai reiškia kad jis labai jį mėgsta. Vizažas nėra tradicinė vyriška sritis, tad jei jau yra sprendimas tai daryti – tai yra pašaukimas ir begalinis noras. Galbūt todėl grožio srityje dirbantys vyrai būna puikūs specialistai. Jie susikoncentravę ties savo pomėgiu ir meta iššūkį visuomenei. Lįsdami į taip vadinamą moterišką sritį, jie turi įrodyti savo gebėjimus. Jei jau įlindai, tai turi daryti ne gerai, o labai gerai.

– Yra tave kritikuojančių?

– Tikėjausi, kad bus visko, bet galiu pasakyti, kad negatyvių pasisakymų ar „pletkų“ nesu girdėjęs. Gal kas tyliai tarpusavyje pasišnibžda, bet mano ausų tai nepasiekia. Ir gerai, kad žmonės savo nuomonę pasilaiko sau.

Foto iš asmeninio J. Pociaus archyvo

– Kokie makiažai tau labiausiai patinka? Kokius darydamas jautiesi menininku?

– Man labai patinka pabrėžti moters seksualumą, eleganciją, moteriškumą. Aišku yra plona riba tarp seksualumo ir vulgarumo, bet manau, kad ją jaučiu ir jos neperžengiu. Man patinka elegantiškos dailiosios lyties atstovės. Ne ryškus makiažas ar rūbai atskleidžia žmogų. Mėgstu taip pagražinti moterį, kad ji išryškėtų kaip asmenybė.

– Ateina tavo klientė, atsisėda į kėdę ir per kiek laiko tu supranti, kas jai tiks?

– Oi, įvertinu visumą. Apranga, papuošalai, manikiūras,  įvairios smulkmenos ir keletą pirmųjų sakinių leidžia suprasti, ko moteris iš tavęs tikisi. Šiame darbe yra nemažai psichologijos. Tad pirmomis minutėmis, kol aš ruošiu veidą makiažui, jau daug maž būna aišku, ko tikisi moteris.

Foto iš asmeninio J. Pociaus archyvo

– Ar kartais bandai klientes įkalbėti daryti kitaip, nei jos nori?

– Kai jaučiu, kad moteris nėra kategoriška – taip. Bet, pavyzdžiui, jeigu moteris įsitikinusi, kad jai labiausiai tinka siūlo platumo antakiai, neperšu savo nuomonės. Kam? Aš padarysiu, kaip man atrodo, o ji grįžusi nusivalys ir nusipieš kaip jai gražu. Bet jai jaučiu, kad moteris pasitiki manimi, tikrai pasiūlysiu ir patarsiu. Aš noriu, kad iš mano kabineto moteris išeitų graži, ir kad jos visos būtų gražios skirtingai, o nepadažytos pagal vieną štampą. Darydamas makiažą visuomet ieškau detalės, tarsi „razinkos“, kuri ją išskirtų ir papuoštų.

– Ar jau pragyveni iš šio savo pomėgio?

– Esu dar tik moksleivis, neturiu nei mašinos, nei buto, nei kažkokių įsipareigojimų bankams. Tad ir mano „pragyvenimo“ sąvoka yra kitokia. Kažkiek susitaupyti, išleisti pramogoms neprašant tėvų paramos – jau galiu. Smagiausia, kad galiu dirbti tai ką labai mėgstu. Nežinau kaip ten būtų jeigu vasaros metu, norint užsidirbti, tektų plušėti statybose. Tikriausiai nuo ryto „rautų stogą“. O į saloną aš ateinu kaip į namus, man čia labai gera.

– Kitai metais baigsi mokslus. Tai ir bus tavo tolimesnis kelias? Tapsi profesionaliu vizažistu?

– Kad mano gyvenimas bus susijęs su kūryba, tai tikrai. Nenoriu mokytis kosmetologijos. Makiažas visuomet liks mano pomėgis, kurį tobulinsiu, bet noriu turėti ir planą B. Gal tai būtų interjero dizainas, architektūra, o gal net vadyba.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us