Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Policija dėl koronaviruso pandemijos atšaukia renginius, dirbs nuotoliniu būdu

Policijos departamentas, atsižvelgdamas į augantį sergamumą koronavirusu, pranešė nuo ketvirtadienio atšaukiantis visus planuotus renginius ir pasitarimus, darbuotojams siūlys dirbti nuotoliniu būdu.

„Policijos įstaigų vadovams nurodyta laikytis visų saugumo reikalavimų policijos įstaigose, apriboti darbuotojų fizinį kontaktą su lankytojais, tačiau darbą organizuoti taip, kad būtų užtikrintas nepertraukiamas policijos funkcijų ir uždavinių vykdymas“, – rašoma Policijos departamento pranešime.

Visi pasitarimai, susitikimai, kvalifikacijos tobulinimas ir kita veikla bus organizuojama nuotoliniu būdu, naudojant IT įrangą, policijos darbuotojams taip pat rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių į užsienį, taip pat vengti masinio susibūrimo vietų.

Į pavojingiausius A ir B kategorijos įvykius, kuomet yra ar gali kilti reali grėsmė žmogaus sveikatai ir gyvybei policija ir toliau reaguos įprastu būdu.

Tačiau į C kategorijos pranešimus, kuomet nekyla grėsmė žmogaus sveikatai ar gyvybei ir nereikalinga skubi pagalba, pareigūnai reaguos nuotoliniu būdu iš namų ar kitos nustatytos vietos. Į pranešimus bus reaguojama ne tik telefonu, bet ir elektroniniu paštu, naudojant vaizdo konferencinį ryšį.

Pareigūnai rinks pirminę informaciją apie įvykį, spręs dėl pajėgų siuntimo į įvykio vietą pagal gaunamus pranešimus, teiks konsultacijas ir pagalbą gyventojams nuotoliniu būdu. Esant būtinumui, pareigūnai pradės ikiteisminį tyrimą, susijusį su pranešimu, atliks galimus procesinius veiksmus nuotoliniu būdu.

„Policija atkreipia dėmesį, kad žmogui paskambinę pareigūnai neprašys jo kontaktinių duomenų, asmeninių elektroninės bankininkystės slaptažodžių, kitos asmeninės informacijos“, – įspėja policija.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us