Raseinių naujienų portalas

Sveikata

Epidemiologai dėl plintančio koronaviruso Raseiniuose siūlo riboti gyventojų išvykas

Dėl spartaus koronaviruso plitimo Raseinių rajone Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) penktadienį pasiūlė savivaldybei riboti gyventojų išvykas į kitus rajonus, įvesti privalomą kaukių dėvėjimą ir viešose, ir privačiose erdvėse.

Pasak NVSC, pastarąją parą rajone nustatyti 24 nauji koronaviruso atvejai.

„Siūloma riboti išvykas ir keliones į kitas administracines teritorijas šalyje“, – pranešime teigia NVSC.

Savivaldybė raginama pagalvoti ir apie galimybes „įvesti privalomą nosį ir burną dengiančių priemonių dėvėjimą tiek viešose, tiek privačiose erdvėse“, specialistai siūlo taip pat priimti sprendimus dėl asmeninių švenčių organizavimo viešose vietose draudimo, ne viešose – rekomenduoti šventes atidėti.

Epidemiologų vertinimu, visose Raseinių rajono savivaldybės įstaigose ir privačiose įmonėse darbas taip pat turėtų būti organizuojamas nuotoliniu būdu. 

Savivaldybių ekstremalių situacijų komisijai siūloma operatyviai spręsti klausimą ir dėl masinio gyventojų testavimo – siūloma profilaktiškai atlikti testus visiems pareigūnams, sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigų specialistams, didelių įmonių, prekybos centrų darbuotojams bei visiems kitiems, dirbantiems paslaugų teikimo srityse.

Specialistai taip pat ragina aktyviau kontroliuoti grožio ir kitų aptarnavimo paslaugų teikėjus, kaip šie laikosi saugumo dėl koronaviruso reikalavimų, taip pat griežčiau tikrinti, kaip laikomasi tvarkos viešajame transporte. 

Be to, siūloma uždrausti pacientų ir slaugomų asmenų lankymą. Taip pat – peržiūrėti paslaugų teikimą gydymo įstaigose ir kitas.

„NVSC vertinimu, situacijai spręsti reikalingi sprendimai, kurie leistų laikinai svariai sumažinti socialinius kontaktus. Raseinių rajonas yra „kompaktiškas“ ta prasme, kad yra kelios didelės parduotuvės, kur lankosi tie patys žmonės, rajone veikia kelios didelės įmonės, tad žmonių bendravimas, srautų maišymasis itin aktyvus“, – nurodo centras.  

Taip pat savivaldybei siūloma operatyviai spręsti klausimą dėl žmonių pavėžėjimo į mobilųjį punktą bei patalpų, skirtų izoliavimui, steigimą.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us