Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseinių meras ir administracijos direktorius pranešė, kad jiems nustatytas COVID-19

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis ir administracijos direktorius Edmundas Jonyla penktadienį pranešė, kad jiems nustatyta COVID-19 liga.

„COVID-19 kiekvieną dieną pateikia vis naujų iššūkių. Ryte sužinojau, kad ir mano tyrimas yra teigiamas“, – feisbuke pranešė meras.

Jis teigė, kad profilaktiškai tyrėsi ir anksčiau, tuomet infekcija jam nebuvo nustatyta.

Meras tvirtino dirbsiantis izoliacijoje.

Apie jam nustatytą koronavirusą BNS informavo ir E. Jonyla. 

„Šiuo metu izoliavausi namuose, darbuojasi pavaduotojai – tiek mano pavaduotoja, kuriai nepasitvirtino testas vakar, tiek vicemeras nepasitvirtinęs yra“, – teigė administracijos vadovas.

Ir jis, ir meras tvirtina ligos simptomų nejaučiantys.

Anot E. Jonylos, šiuo metu didžioji dalis iš maždaug 100 savivaldybės administracijos darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, apie 15 darbuotojų yra izoliavęsi dėl artimų kontaktų, įskaitant jį patį ir merą.

Dėl šios situacijos vidurdienį rengiamas nuotolinis Raseinių ekstremalių situacijų komisijos posėdis – jis pavėlintas pora valandų siekiant sulaukti naujausios informacijos apie užkrato plitimą iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) 

„Bus matyti iš duomenų – jei atvejų daugėja, be nacionalinio įsikišimo neišsiversime“, – sakė jis. 

E. Jonyla įtaria, kad užkratas savivaldybėje galėjo paplisti nuo vienos darbuotojos, kai praėjusią savaitę, ketvirtadienį, rengiantis atidengti memorialą partizanams Kryžkalnyje, jis ir kiti darbuotojai vyko vienu automobiliu.

NVSC ketvirtadienį skelbė, kad su Raseinių savivaldybės administracija siejama 15 užsikrėtimo  atvejų, savivaldybės teritorijoje jų iš viso nustatyta 112.

Dėl sparčiai plintančio koronaviruso Raseinių rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija penktadienį tarsis, ar siūlyti Vyriausybei įvesti lokalų karantiną.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us